Βέροια

Γυναικεία τμήματα Βυζαντινής Μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας

Παρά το γεγονός πως είναι αρκετά γνωστό πως οι γυναίκες πολύ συχνά ψάλλουν, πως στις γυναικείες μονές σχεδόν πάντα λειτουργούν γυναικεία ψαλτικά σύνολα, και πως στην χώρα μας υπάρχει μέχρι και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ψαλτριών, η σπουδή της Βυζαντινής Μουσικής στα Ωδεία είναι μια κυρίως ανδρική υπόθεση.

Μια ιδέα του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας Βασίλη Θεοδωρίδη έρχεται να δώσει μια δημιουργική διέξοδο στις γυναίκες που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τον πλούτο της μουσικής αυτής, χωρίς τους εντατικούς και απαιτητικούς ρυθμούς του ατομικού μαθήματος.

Τα γυναικεία τμήματα Βυζαντινής Μουσικής που θα λειτουργήσουν από φέτος στο ΔΩΒ θα είναι 5μελή. Οι δεσποινίδες και κυρίες που θα τα απαρτίσουν θα λαμβάνουν μέρος σε μαθήματα που θα περιλαμβάνουν:

α) Θεωρία Βυζαντινής μουσικής
β) Πρακτική εξάσκηση
γ) Τεχνική φωνής – Ορθοφωνία

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα για μάθηση χωρίς τις έντονες ωδειακές πιέσεις που για κάποια άτομα καταλήγουν να είναι τόσο κουραστικές και δυσάρεστες, που ή δεν τολμούν να ξεκινήσουν να σπουδάζουν τη Βυζαντινή Μουσική, ή αν κάνουν το ξεκίνημα, τελικά να εγκαταλείπουν κάτι το οποίο ουσιαστικά αγαπούν.

Στο 5μελές τμήμα καλλιεργείται το θάρρος και το ενδιαφέρον για μάθηση μέσα από την άμιλλα, ενώ ο απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί μια γυναικεία βυζαντινή χορωδία και η ανάλογη προβολή της σε σχετικές διοργανώσεις.

Το κόστος είναι πραγματικά προσιτό σε κάθε βαλάντιο, γεγονός που καθιστά το τμήμα αυτό ακόμα πιο θελκτικό για όσες γυναίκες ενδιαφέρονται για την Βυζαντινή Μουσική.

Πληροφορίες στον Χώρο Τεχνών, 3ος όροφος, ή στο τηλ. 23310 78100

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας