Τα γεμιστά της κ. Θεανώς Φωτίου και η… έξοδος απ’ την κρίση!

fotioy-_anaplhroths-ypoyrgeio-ergasias-k-koinonikhs-asfalishs_3

Δια χειρός Αλιθέρση

Όταν το νέο έρχεται, φέρνει και ιδέες! Με γεμιστά να τη βγάζει ο ελληνικός λαός προτείνει η νέα Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, για να βγούμε από την κρίση! Θα συμπληρώναμε εμείς, για να βοηθήσουμε την κατάσταση, ότι μπορεί, αν θέλει ο ελληνικός λαός, να τρώει πατάτες και μακαρόνια, μιας και οι πιπεριές και οι ντομάτες είναι εποχικά ζαρζαβατικά!

“Μια οικογένεια μπορεί να χορτάσει και με το τίποτα” τόνισε χαρακτηριστικά η κ. υπουργός! Μπορεί και με τον αέρα, θα λέγαμε εμείς, γιατί το νερό έχει βγει προ πολλού στο σφυρί!

Μόνο όμως, που αυτή η δήλωση θυμίζει και λίγο το ανέκδοτο του Χότζα με τον γάιδαρο. Μόλις ο γάιδαρος άρχισε να συνηθίζει στην πείνα, ψόφησε. Έλα όμως που εδώ ο γάιδαρος τούς είναι απαραίτητος, τούς χρειάζεται να δουλεύει από νύχτα σε νύχτα…!

Διαφορετικά βίλες, κότερα και τα λοιπά του είδους, για να γίνουν θα χρειαζόταν εκατοντάδες ή και χιλιάδες ζωές δουλειάς των αφεντικών τους. Γι αυτό κι αυτοί φροντίζουν τον γάιδαρο να τον ταΐζουν γεμιστά και φυσικά μπόλικο… σανό!

ΥΓ. α) Και βέβαια, όταν μια οικογένεια μπορεί να χορτάσει με το τίποτα, τότε για παράδειγμα, αν θα ήθελε να θερμανθεί το χειμώνα, αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από την κ. Υπουργό της Κοινωνικής Αλληλεγγύης μεγάλη απαίτηση και υψηλή πολυτέλεια, τη στιγμή που η ίδια ονειρεύεται, για το λαό φυσικά, την εποχή της γκαζόλαμπας!

β) Κι επειδή, εμείς, όπως και χιλιάδες άλλες οικογένειες, την ιδέα αυτή προ πολλού την έχουμε βάλει μπροστά και την υλοποιούμε συνεχώς, της στέλνουμε ένα ταψί απ’ τα γεμιστά μας και, αν θέλει, μπορούμε να της δώσουμε και τη συνταγή!

γ) Και με την ευκαιρία, ας στείλουμε στη νέα υπουργό, με την ευχή να μακροημερεύσει στο υπουργείο της, και ένα τραγουδάκι. Ας θυμηθούμε και λίγο Βάρναλη!

canon  15 Πιπεριές 010

Συντάκτης

Δια χειρός Αλιθέρση
Δια χειρός Αλιθέρση 50 posts

Αρθρογράφος - Πολιτικός Σχολιαστής

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια