Τοπικά

Συνάντηση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με ΡΟΜΑ, σε Αλεξάνδρεια και Καψοχώρι

Οι υποψήφιοι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Αντωνίου Χρήστος  πραγματοποίησαν επίσκεψη με πολίτες Ρομά στην Καψόχωρα την Κυριακή το πρωί. Το θέμα συζήτησης ήταν το μεγάλο πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζει η ευπαθής κοινωνική ομάδα των Ρομά και πώς αυτό επηρεάζει τις συνθήκες διαβίωσής τους. Οι βουλευτές αναγνώρισαν την σοβαρότητα του ζητήματος και διαβεβαίωσαν ότι καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες αντιμετώπισης μέσω της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης την Δευτέρα το απόγευμα στο συνοικισμό του Αγ. Γεωργίου στην Αλεξάνδρεια πραγματοποιήθηκε εκ νέου ευρεία συγκέντρωση με πολίτες Ρομά, όπου τέθηκαν στους τρεις υποψήφιους βουλευτές (Καρασαρλίδου, Ουρσουζίδη και Αντωνίου) τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητα τους.

Οι εκπρόσωποι των πολιτών έθεσαν ζητήματα που αφορούσαν:

–        το μικρεμπόριο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα υπέρογκα πρόστιμα που τους επιβάλλονται από τις αστυνομικές αρχές, ζητώντας την διευκόλυνση για την παροχή άδειας μικροπωλητή.

–       τις οφειλές στη ΔΕΗ όπου ζήτησαν την ρύθμιση τους από τον Οργανισμό σε περισσότερες  δόσεις, ώστε να μπορούν να τις αποπληρώσουν.

–       ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών τους

–       Την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του συνοικισμού (γήπεδο 5χ5, γήπεδο μπάσκετ κλπ).

–       H συντήρηση της αθλητικής ομάδας τους

–       Τέλος έθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το κτηματολόγιο γιατί τα περισσότερα οικόπεδα δεν βρίσκονται στην κατοχή τους, ζητώντας από τους υποψήφιους βουλευτές να σταθούν δίπλα τους, στην επίλυση του προβλήματος.

Επιπρόσθετα, η ιδιαίτερη αυτή κοινωνική ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανεργίας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές, ενημέρωσαν για  τις θέσεις και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμαναν ότι τα περισσότερα προβλήματα είναι γνωστά, ζητώντας να εκμεταλλευτούν το νόμο που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  για τις δόσεις στη ΔΕΗ και τις 100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ δήλωσαν ότι θα θέσουν το πρόβλημα για την άδεια του μικροπωλητή , οι οποίες θα δίνονται σε αυτούς που είναι αγρότες  ώστε να μπορούν να διανέμουν τα προϊόντα του στην αγορά .

Εξέφρασαν κατανόηση και διαρκή συμπαράσταση ως προς την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η ευπαθής αυτή κοινωνική ομάδα και δήλωσαν ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ληφθούν μια σειρά μέτρα τα οποία θα δίνουν λύση στα οξυμένα προβλήματα ζητώντας την στήριξή τους στις εκλογές  της Κυριακής.DSCF6749

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας