Κατασκήνωση 5ης Αγέλης Λυκοπούλων -5ης Ομάδας Προσκόπων Βέροιας

Πρόσκοποι 1 - Αντίγραφο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η κατασκήνωση της 5ης Αγέλης Λυκοπούλων Βεροίας με αρχηγό την κ. Σισμανίδου Σταυρούλα και της 5ης Ομάδας Προσκόπων Βεροίας με αρχηγό την κ. Μπέκα Αθηνά στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς Βερμίου από την Κυριακή 31/6 έως το Σάββατο 4/7/2015.

Όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, πέρασαν ένα αξέχαστο επταήμερο στις όμορφες πλαγιές του Βερμίου γεμίζοντας το δάσος με χαρούμενες φωνές, τραγούδια και παιχνίδια, μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο δραστηριότητες στην φύση, μακριά από τις τηλεοράσεις, τους υπολογιστές και τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

Σε μία δύσκολη χρονιά για την κοινωνία μας, οι μικροί κατασκηνωτές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν την έννοια της ευγενούς άμιλλας, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους ,να ενταχθούν σε μικρές ομάδες, να αναπτύξουν τις αθλητικές και καλλιτεχνικές τους ικανότητες, να έρθουν σε επαφή με την φύση και να νοιώσουν το μέγεθος και το μεγαλείο της αλλά και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους εφαρμόζοντας όλες τις προσκοπικές γνώσεις που αποκόμισαν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Οι δραστηριότητες της φετινής κατασκήνωσης περιελάμβαναν : τουρνουά ομαδικών αθλημάτων, μεγάλα παιχνίδια με κώδικες, πεζοπορίες στην γύρω περιοχή ,εκπαίδευση πάνω στις προσκοπικές γνώσεις διαβίωσης στο ύπαιθρο (μεγάλες κατασκευές ανέσεων διαβίωσης με σχοινιά και καστανιές), ιππασία και πολλές άλλες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας μας έκανε ενημέρωση πάνω στις μεθόδους πυρασφάλειας και τις Ά Βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης.

Το βράδυ της τελευταίας ημέρας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη «Πυρά Λήξης της Κατασκήνωσης» όπου σατιρικά σκετς – τραγούδια βγαλμένα μέσα από την ζωή της κατασκήνωσης έδωσαν ένα χαρούμενο φινάλε στην δράση μας.

Κανείς δεν κατάλαβε πως πέρασαν επτά ημέρες και στην επιστροφή τα παιδιά γύρισαν πίσω έχοντας μαζί τους αμέτρητες αναμνήσεις από τη ζωή στη φύση, τη ζωή στο δάσος με όλες τις δραστηριότητες, τα αστεία και τα τραγούδια από το πρωί ως το βράδυ. Αξέχαστες αναμνήσεις από την προσκοπική κατασκήνωση και φυσικά από την προσκοπική ζωή!!!

Πρόσκοποι

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για την ηθική και την υλική τους συμπαράσταση για την πραγματοποίηση της Κατασκήνωσης, από 31 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2015, στην Καστανιά Ημαθίας τους εξής :
• Την κ.Παντελίδου Όλγα και
• Την κ.Τσιάτση Φανή
• Τον κ. Πολιτίκο Γιώργο
• Τον κ. Τόκα Αθανάσιο
• Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας
• Την εταιρία Mondelez International AE
• Τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ
• Το επιτελείο της κατασκήνωσης: Κύρκο Άρη , Τόκα Μιχάλη, Τόκα Παύλο, Ζουμπουλίδη Αντώνη, Στεργιόπουλο Χρήστο, Στεργιόπουλο Στέφανο, Τσορμπατζιάν Αντώνη, Τσορμπατζιάν Κατερίνα, Σισμανίδου Χριστίνα και Θεοχαροπούλου Θεοδώρα.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29702 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια