Γενικά

Θεοδωράκης: Υπάρχει πολύ θράσος σε αυτή τη χώρα – ΒΙΝΤΕΟ

Για «συνωμότες της δραχμής, πραξικοπηματίες, πολιτικούς συνωμότες και ιερείς του λαϊκισμού» έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Σήμερα έπρεπε να είναι όλοι εδώ. Να έχουμε ξεπεράσει τα εμπόδια που έθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και να κάναμε μία ειλικρινή κουβέντα», ανέφερε ο κ. θεοδωράκης.

«Έχει αξία να μιλήσουμε  για τους συνωμότες της δραχμής  και για τους πραξικοπηματίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ώρες. Και πρώτα από όλα να μιλήσουμε για τους πολιτικούς συνωμότες που δεν μας είπαν ποτέ ανοιχτά ότι ήθελαν τη δραχμή αλλά συνωμοτούσαν μεθοδικά για αυτή και σήμερα αποκαλύπτεται. Κρύφτηκαν πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, διεκδίκησαν τις μεγάλες καρέκλες της εξουσίας, τις πήραν κάποιοι από αυτούς και τώρα μας λένε ‘δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα του Τσίπρα αλλά θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα προνόμια που μας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας’. Η ανηθικότητα ως πολιτική και πρέπει ο Πρωθυπουργός να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση. Δεν νοείται  κύριε Πρωθυπουργέ να κρατάτε στην κυβέρνησή σας αυτούς που σας καταψηφίζουν», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Δίπλα από τους πολιτικούς συνωμότες, οι ιερείς του λαϊκισμού. Κάποιοι ποντικοί που πηδάνε από εξουσία σε εξουσία, κάποιοι γνωστοί φοροφυγάδες και κάποιοι που έχουν τα λεφτά τους έξω και περιμένουν τη δραχμή για να έρθουν να πλουτίσουν. Διαφορετικές συμμορίες, ίδιο σόι».

«Υπάρχει πολύ θράσος σε αυτή τη χώρα και θα πρέπει να το πούμε δυνατά. Η μεγάλη μάχη δεν είναι μόνο για την Ευρώπη, παλεύουμε για να νικήσουμε τα παράσιτα, τους υποκριτές, τους ψεύτες και του λαϊκιστές», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε:

«Σέβομαι τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τις επιλογές του Πρωθυπουργού και λένε ότι θα παραιτηθούν, όπως σέβομαι και τη φωνή των παιδιών που βγήκαν στους δρόμους απογοητευμένα. Δεν σέβομαι όμως αυτούς που απολαμβάνουν όλα τα καλά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όλα τα καλά της ελεύθερης οικονομίας και στα διαλείμματα, όταν δεν μετράνε τις καταθέσεις τους, μας κάνουν μαθήματα επανάστασης».

Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «αφού σωθούμε θα δώσουμε τη μάχη για να βελτιώσουμε την συμφωνία» υπογράμμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα το Ποτάμι θα έχει πλήρη πρόταση για αλλαγές, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «δεν θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση, θα παραμείνουμε η χρήσιμη αντιπολίτευση».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας