Οικονομία

Μητρόπουλος: “Πρέπει να πούμε στον λαό ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο” (VIDEO)

oikonomia-mitropoulos-mnimonio-na-poume-ston-lao

Πρέπει να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο, είπε χαρακτηριστικά ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη εικόνα. Ακόμα και ο Ρέντσι μας ζητά να καταργήσουμε τις πρόωρες συντάξεις. Πρέπει με ετοιμότητα, με ειλικρίνεια και με σεβασμό να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου, η ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα».

«Αυτό το οποίο συζητιέται, θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο λαός, είδε ότι ο Τσίπρας το πολέμησε, η κυβέρνηση το πολέμησε. Όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα, θα έχει προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Το δια ταύτα είναι ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση, θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι. Αυτό το οποίο εγώ έχω υπ’ όψη ότι προσφέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δανειστές, είναι δύσκολο να περάσει», πρόσθεσε.

Πηγή

 

banner-article

Ροη ειδήσεων