Περισσότερο διαβασμένα Σχόλια

Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πουν “ναι σε όλα”;

Genika-sxolia-teukros-siriza-nai-se-ola

Αυτό το “ναι σε όλα” έχει μείνει παροιμιώδες στις ψηφοφορίες της Βουλής, στις προτάσεις νόμου των κυβερνήσεων της τελευταίας πενταετίας. Είναι η φράση που επαναλάμβαναν σε κάθε ουσιαστική ψηφοφορία οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Αυτή τους η στάση είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα σύμπλεγμα νόμων θηλιά στο λαιμό για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Είναι οι γνωστοί μνημονιακοί νόμοι που θα καταργούσε η σημερινή Κυβέρνηση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του – ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων – ενώ χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών σαν “κακιά στιγμή” των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ότι “δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις για κατάργηση του ΕΚΑΣ ή η αύξηση κατά 10 μονάδες του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα”. Και εδώ θα ρωτούσε κανείς εκεί εστιάζεται το πρόβλημα και δεν κλείνει η συμφωνία με τους δανειστές;

Όμως, δεν είπε κουβέντα ούτε για την κατάργηση των μνημονιακών νόμων, που συνεχίζουν να λειτουργούν με τα γνωστά τους αποτελέσματα, ούτε φυσικά κάτι άλλο που να είχε σχέση με την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, όπως πχ η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που είχε κάνει σημαία του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η όλη λογική της πρωθυπουργικής ομιλίας, σχετικά με το “παιχνίδι” που παίζεται με τους δανειστές, κινούνταν πάνω στο γνωστό ανέκδοτο του Χότζα, όπου μέσα στο δωμάτιο που ζούσε ολόκληρη η οικογένεια έβαλε και όσα ζώα μπορούσε, μ’ αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αδιαχώρητο και προφανώς μια άκρως ασφυκτική κατάσταση, ενώ στη συνέχεια, για να αισθάνεται η οικογένεια… “άνετα”, έβγαλε απ’ το δωμάτιο ένα μικρό απ’ αυτά.

Και επειδή, οι όποιες αποφάσεις, όσο κι αν μιλάει ο πρωθυπουργός σε πρώτο πρόσωπο, δίκην μονάρχη, θα παρθούν απ’ τους κυβερνητικούς βουλευτές, τι απ’ όσα έχουν οι ίδιοι υποσχεθεί στους ψηφοφόρους τους σήμερα ισχύει; Και βέβαια σε τι θα διαφέρουν αυτοί από τους προκατόχους τους, αν επαναλάβουν το γνωστό “ναι σε όλα” στην επερχόμενη συμφωνία, νέο μνημόνιο, που είναι πλέον βέβαιο ότι κινείται στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες;

Και μακάρι να διαψευσθούν οι προβλέψεις του γράφοντος!

ΥΓ. Βέβαια, ασφαλές κριτήριο για το είδος της συμφωνίας που θα υπογραφεί, ασχέτως με το πώς αυτή θα ονομαστεί, είναι ποιοι θα πληρώσουν, ποιοι θα ευνοηθούν και ποιοι θα την κάνουν με ανακούφιση αποδεκτή.

Τεύκρος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας