Τοπικά

Βέροια: Σοβαρά άρρωστη με αναπηρική σύνταξη πληρώνει συμμετοχή για φάρμακα 300 – 500 ευρώ το μήνα!

Topika eopyy farmaka arrosti

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ στη Βέροια έκανε η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ, με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εργαζόμενη

και αφορά χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η εργαζόμενη αρρώστησε το 2010 από νεοπλασματική νευροπάθεια και είναι παραπληγική. Από το 2011 είναι σε αναπηρική σύνταξη με 81% αναπηρία. Μέχρι το Μάη του 2013, λόγω της σοβαρής πάθησης, ήταν εξασφαλισμένη η δωρεάν παροχή φαρμάκων, στη συνέχεια καταργήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ με απόφαση του υπουργείου Υγείας και σήμερα είναι αναγκασμένη να πληρώνει συμμετοχή σε φάρμακα και θεραπείες 300 έως και 500 ευρώ το μήνα.

Το ΠΑΜΕ απαίτησε τη δωρεάν παροχή φαρμάκων και θεραπειών από τον ΕΟΠΥΥ Βέροιας.

Σε συνάντηση αντιπροσωπείας της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, Σ. Τσίτση, και του Δημοτικού Συμβούλου Βέροιας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γ. Μελιόπουλου, με τον υπεύθυνο του γραφείου του ΕΟΠΥΥ έθεσαν το όλο ζήτημα, διευκρινίζοντας ότι παρόμοια προβλήματα υπάρχουν πολλά στην περιοχή. Τόνισαν πως θέση του ταξικού – συνδικαλιστικού κινήματος είναι γενικότερα η αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και η κατοχύρωση Δημόσιας – Δωρεάν Υγείας για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, καθώς και καμία επιχειρηματική δράση στην Υγεία – Πρόνοια.

Πηγή: http://www.902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων