Οικονομία

Με μήνυμα στους εταίρους η ψήφιση των μέτρων για την ανθρωπιστική κρίση

Ellada anoigei voyli orkomosia

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και την κατάθεση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές,

απαντά η κυβέρνηση στο βέτο που επιχείρησε να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Αθήνας.

Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση ψηφίζεται στην Ολομέλεια σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα, που θα προηγηθεί.

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει τη θέση της κυβέρνησης και θα καλέσει τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Χθες, Τρίτη, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο έθεσε βέτο στα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις, θεωρώντας ότι πρόκειται για μονομερείς κινήσεις κατά παράβαση των αποφάσεων του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας στις αιτιάσεις για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης ανέφεραν:

«Το να θεωρεί κανείς ‘μονομερή ενέργεια’ την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη.

»Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αύριο στη Βουλή και να σταθούν απέναντι σε αυτούς τους εκβιασμούς. Αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;»

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας