Οικονομία

Ένταση στη Βουλή για το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας

Oikonomia konstantopoulou

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι αποφάσεις της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου

σχετικά με την πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή. Αρχικά η πρόεδρος έκρινε ότι παρά την απουσία των βουλευτών της ΧΑ θα γινόταν η ονομαστική ψηφοφορία πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις. Η συνεδρίαση διεκόπη. Τελικώς η Ζ.Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να μην γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία και ξεκινά η συζήτηση επί των άρθρων.

Ειδικότερα, μετά τις 2 μ.μ. που ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η Πρόεδρος της Βουλής, διάβασε τα ονόματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ήταν απόντες καθώς δεν έλαβαν άδεια από τον Εισαγγελέα για να προσέλθουν στη Βουλή.

Παρά όμως ότι οι βουλευτές τη Χρυσής Αυγής απουσίαζαν -πρέπει να είναι παρόντες οι υπογράφοντες της πρότασης για να ληφθεί απόφαση για ονομαστική ψηφοφορία- η κυρία Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να γίνει τελικώς η ονομαστική ψηφοφορία επικαλούμενη άρθρο του κανονισμού (72α) της Βουλής.

Πυροδοτήθηκαν έντονες αντιδράσεις, και εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί.

Τελικώς η Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να μην γίνει ονομαστική ψηφοφορία ακολουθώντας διαφορετικό σκεπτικό αλλά και υπό το φόβο της αποχώρησης της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ αλλά και του κ. Μιχελογιαννάκη.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου την οποία κατηγόρησε για έλλειψη σεβασμού στο Σώμα και καταπάτηση του κανονισμού της Βουλής. Θυσιάσατε την συναίνεση στη Βουλή για μια προσωπική απόφασή σας, την κατηγόρησε, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε επί της αρχής.

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας