Σχόλια

Φυσικό αέριο και στη Βέροια;;;

Sxolia Chalatsis fysiko aerio veria

Την προοπτική, ως πιθανότητα υπό έρευνα, επί του παρόντος, ν’ αποκτήσει και η Βέροια φυσικό αέριο, αποκάλυψε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, κατά την προ ημερησίας συζήτηση στην αποψινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, για το θέμα έγινε συνάντηση με εκπροσώπους της αρμόδιας εταιρίας CTIP OIL, σχετικά με την εγκατάσταση μιας μονάδας στην περιοχή του Πλατέος, και μιας στην περιοχή της Βέροιας, συμπιεσμένου αερίου.

Η Μεταφορά του καυσίμου θα γίνεται μέσω ειδικλών βυτίων. Ωστόσο συμπλήρωσε πως το δίκτυο της πόλης οφείλει να το κάνει ο ίδιος ο Δήμος. Χαρακτήρισε την όλη διαδικασία άκρως αναπτυξιακή, που θα φέρει, όπως είπε, θέσεις εργασίας με οκοινομικά οφέλη, λόγω τιμής και σίγουρα πρόκειται για ένα καθαρότατο καύσιμο. “…Πρέπει, όμως να το δούμε επιχειρηματικά και με όποιο ρίσκο αυτό συνεπάγεται, είτε αναφορικά με την ανεύρεση πελατών, είτε αναφορικά με το κόστος. Θα πρέπει να μελετηθεί η πρόταση τεχνο-οικονομικά με όλες τις λεπτομέρεις, για το τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν και πως θα υλοποιηθεί. Έπειτα το θέμα θα έρθει Δημοτικό Συμβούλιο…”, κατέληξε.

Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης ευχήθηκε να προχωρήσει η ιστορία με το φυσικό αέριο και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες, αν και έγιναν, όπως παρατήρησε και στο παρελθόν προσπάθειες που έπεσαν στο κενό.

O Γιώργος Μελιόπουλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση σχολίασε σχετικά με την λειτουργία του Δήμου ως επιχειρηματία, κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου, με τα εξής: “…Δεν μας ξενίζει η έκφραση του Δημάρχου ότι ο Δήμος θα λειτουργήσει ως επιχειρηματιας, αφού λειουργία ως Α.Ε…”.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων