Βέροια

Προ ημερησίας … γκρίνιες και εντάσεις

2015 02 02 Reportage chalatsis dim symb2feb

Εκνευρισμοί, διαπληκτισμοί και φωνασκίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Σε έντονο κλίμα υψηλών τόνων και φραστικών διαπληκτισμών διεξήχθη η προ ημερησίας συζήτηση κατά την αποψινή (2-2-15) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.
Με πρωτα θέματα ενδιαφέροντος τις χθεσινές ζημιές στο σχολείο της Μελίκης από τη θεομηνεία, το πρόγραμμα επισίτισης απόρων που θα τρέξει ο Δήμος με την Περιφέρεια, καθώς και τα παρατεταμένα προβλήματα καθαριότητας στο κέντρο της πόλης, η αίθουσα θύμισε εν πολλοίς μαθητική σχολική τάξη με… “άτακτους” μαθητές και αυστηρούς δασκάλους. Τα …”κόκκινα” σε ντεσιμπέλ έπιασαν ο Πρόεδρος του Σώματος Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, διαπληκτιζόμενος με τον Αντώνη Μαρκούλη επί της διαδικασίας, όπως και του πρώτου με τη Σοφία Ελευθεριάδου, επί το αυτό, καταγγέλοντάς την ότι βρίσκεται συστηματικά… “εν αταξία”. Λίγο πριν είχε αποχωρήσει έντονα εκνευρισμένος και προσβεβλημένος ο Αντώνης Καγκελίδης, όταν ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος του ζήτησε να εκθέτει γραπτώς τα παράπονά του.

70.000 ΛΕΡΩΝΟΥΝ – 5 ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ!
Προηγουμένως ο κ. Παπαδόπουλος …εξεράγη, με έκδηλη αγανάκτηση, γιατί όπως είπε, χρεώνεται η υπηρεσία του ευθύνες που δεν της αναλογούν, σε μια πόλη 70.000 κατοίκων που λερώνουν και πέντε υπαλλήλων που καθαρίζουν, χωρίς καμιά κατανόηση στο πρόβλημα, από πολίτες, επαγγελματίες αλλά και συμβούλους που ζητάνε επιπλέον και τα ρέστα. Υπογράμμισε ότι η Υπηρεσία τις Κυριακές δε μαζεύει απορρίμματα, καθώς και οι ΧΥΤΑ πανελληνίως είναι κλειστοί. Το ωράριο περισυλλογής δεν αλλάζει επίσης, και ξεκινά στις 6.00π.μ. απάντησε με έμφαση σε ερώτημα της Σοφίας Ελευθεριάδου, που παρατήρησε ότι η πρωινή δραστηριότητα της περισυλλογής παρεμπιδείζει και δυσχεραίνει την κίνηση των πολιτών στους δρόμους του κέντρου.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ… ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΗΣ ΑΠΟΡΩΝ
Ο Δήμαρχος, Κ. Βοργιαζίδης,  αναφερόμενος στην παρατήρηση Παπαγιάννη, ο οποίος φάνηκε να μεταφέρει την αγωνία κάποιων απόρων, μήπως μείνουν εκτός του προγράμματος επισίτισης, απάντησε αυτηρά απειλώντας τον με καταγγελία, αν δεν προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία. “Η αγωνία χωρίς επιχειρήματα δεν είναι αγωνία αλλά …πολιτική. Θα σας καταγγείλω, αν μιλάτε χωρίς στοιχεία. Μας θυμίσατε σήμερα προεκλογικό Παπαγιάννη…”, είπε συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Παπαγιάννης απάντησε ορθά – κοφτά: “Εγώ να δείτε πόσο θα σας καταγγείλλω”.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ;
Όσον αφορά ειδικότερα το χθεσινό ατύχημα της αποκόλλησης της κεραμοσκεπής του σχολικού συγκροτήματος της Μελίκης από τον ισχυρό άνεμο, ερωτήσεις για τις συνθήκες αλλά και τις όποιες ευθύνες, απηύθυναν οι κ.κ. Μελιόπουλος και Μπέκης,ο οποίος πρότεινε να εκδοθεί και ψήφισμα συμπαράστασης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς του σχολείου Μελίκης, με απόδοση ευθυνών, σε όσους ασχολήθηκαν με την πρόσφατη ανακατασκευή της στέγης. Ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου πρότεινε να ετοιμαστεί κείμενο και να συζητηθεί προς έγκριση, ωστόσο δεν πέρασε τελικώς, αφού το ζήτημα αφορά πρωτίστως το Δήμο Αλεξάνδρειας, όπου χωροταξικά και διοικητικά ανήκει η Μελίκη. ο Δήμος Βέροιας αρκέστηκε στην άμεση αυτοψία που πραγματοποίησε η υπηρεσία πολεοδομίας για την αρτιότητα της στατικότητας του κτιρίου, υπογράμμισε ο Θ. Σιδηρόπουλος.
Αίσθηση ωστόσο, προκαλεί η παρέμβαση του Γιώργου Σοφιανίδη που αποκάλυψε ότι στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο, έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν ατυχήματα, όπως η αποκόλληση του αετώματος, και αργότερα διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν σίδερα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας