Κόσμος

Στο Προεδρικό οι εργαζόμενοι των Κ.Α. – Ένταση στο ΥΠΟΙΚ

2015-01-12-Kosmos-kypriakes-aerogrammes

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας και σήμερα Τρίτη,

με εκδήλωσε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του κρατικού αερομεταφορέα. Το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών, σημειώθηκε ένταση όταν μάδα εργαζομένων επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στο κτήριο. Ωστόσο η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε τους απέτρεψε, κλείνοντας τις πόρτες.

Από την ένταση τρεις κοπέλες λιποθύμησαν, ενώ τραυματίστηκε στο πόδι ο κινηματογραφιστής του ANT1, Μιχάλης Καπετάνιος, και κλήθηκε στο ΥΠΟΙΚ ασθενοφόρο. Οι συντεχνίες εξέφρασαν την συμπάθεια τους προς τον κινηματογραφιστή.

Η αντιπροσωπεία των συντεχνιών των Κ.Α., που επρόκειτο να επιδώσει ψήφισμα στον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, δεν κατάφερε τελικά να εισέλθει στο κτήριο του Υπουργείου.

Την ώρα που γινόταν η ανάγνωση του ψηφίσματος, οι συγκεντρωθέντες ζητούσαν αντί να επιδοθεί από αντιπροσωπεία το ψήφισμα να εξέλθει του κτηρίου ο υπουργός Οικονομικών και να το παραλάβει.

Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι απέκοψαν το δρόμο έξω από το κτήριο, αναφέροντας ότι θα συνέχιζαν να κρατούν κλειστό το δρόμο μέχρι να παραλάμβανε ο υπουργός Οικονομικών το ψήφισμα. Τελικά λειτουργός του Υπουργείου παρέλαβε το ψήφισμα και το παρέδωσε στον Χάρη Γεωργιάδη.

Οι διαμαρτυρόμενοι, μετά από αυτή την εξέλιξη, ανανέωσαν το ραντεβού των κινητοποιήσεών του για αύριο Τρίτη έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Οι συντεχνίες απαιτούν από την κυβέρνηση τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του προσωπικού και τη άμεση καταβολή αποζημιώσεων.

Ζητούν ακόμα όπως σε περίπτωση σύστασης νέας εταιρείας δοθεί προτεραιότητα στην εργοδότηση των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο ΄Πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ, Βαγγέλης Μαππουρίδης επέκρινε την κυβέρνηση για αδράνεια και λανθασμένες επιλογές, τονίζοντας ότι υπήρχε περιθώριο έστω και την υστάτη να διασωθεί η εταιρεία.

Μίλησε ακόμα για έτοιμες λύσεις πριν από το κλείσιμο της εταιρείας, λέγοντας ότι η προσπάθεια εξυπηρέτησης των επιβατών στόχευε στον κατευνασμό των αντιδράσεων.

Είπε ότι εκτίμηση των συντεχνιών είναι ότι η κυβέρνηση θα δώσει πέραν των 33 εκατ. ευρώ για ανεργιακό και πλεονάζον, ποσό που όπως είπε, μπορούσε να αξιοποιηθεί για διάσωση της εταιρείας.

Πηγή: http://www.philenews.com

banner-article

Ροη ειδήσεων