Κόσμος

Σαμαράς: Η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα προς την ανάπτυξη

2015-01-12-Ellada-ionia-odos-samaras

Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι της Ιονίας Οδού, που ενώνει την Άρτα με τα Ιωάννινα,

επισκέφθηκε, την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Σε συνομιλία του με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «όλα αυτά είναι το τέλος της απομόνωσης και θα οδηγήσουν την περιοχή σε μεγάλη ανάπτυξη», ενώ πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει συνέχεια στο έργο».

Ο κ. Σαμαράς ρώτησε πόσοι εργάζονται στο συγκεκριμένο έργο και του απάντησαν ότι είναι περίπου 100 εργαζόμενοι αυτή την στιγμή, ενώ τον Μάρτιο θα αρχίσει η ασφαλτόστρωση.

Ο κ. Ψαθάς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «που έβγαλε από το αδιέξοδο τα μεγάλα έργα της περιοχής», σημειώνοντας ότι είναι δρόμος ανάπτυξης.

«Στόχος είναι να συνδεθεί η Ιόνια Οδός με τον ορεινό όγκο και τον Αμβρακικό Κόλπο» είπε ο κ. Ψαθάς και σημείωσε: «Ελπίζουμε στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς είχαμε απογοητευθεί».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα σημεία που είναι υπό κατασκευή στην Ιόνια Οδό. Πρόκειται για εννέα ανισόπεδους κόμβους και οκτώ γέφυρες και μία σήραγγα 900 μέτρων με χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Επίσκεψη στην Αρτα
Ακολούθως ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δήμο Άρτας, όπου συζήτησε με το δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη για τα τοπικά προβλήματα, την ανάπτυξη της περιοχής και τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

«Είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε, γιατί η Ήπειρος είναι ένα ξεχασμένο κομμάτι» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ωστόσο, η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα προς την ανάπτυξη, ένα μεγάλο κομμάτι από το πακέτο Γιούνκερ θα πάει στην Ήπειρο, αυτή είναι η δική μας προοπτική».

Διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ θα δοθούν και σημείωσε ότι τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια είναι προϊόντα που έχουν μεγάλη ζήτηση, η οποία θα αυξηθεί καθώς θα λυθεί το πρόβλημα με τη Ρωσία.

Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην προβολή των τουριστικών μνημείων τής περιοχής, όπως το ιστορικό γεφύρι και σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Σημείωσε ότι ο τουρισμός σε συνδυασμό με τον τουριστικό τομέα δίνουν μία εικόνα θετικών προσδοκιών και προοπτικών. Κατέγραψε δε τα αιτήματα των εκπροσώπων της περιοχής, αναφέρθηκε στο παλιό στρατόπεδο που θα γίνει έδρα της Αντιπεριφέρειας Άρτας, ενώ για το θέμα με το Μουσικό Σχολείο, που απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, υποσχέθηκε ότι θα το ικανοποιήσει με τη νέα Βουλή.

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας