Τοπικά

Καραπαναγιωτίδης: Αν είστε εσείς ευχαριστημένοι, είμαι κι εγώ

IMG 20150112 191300

“Τι κάνατε στην 5μηνη θητεία σας για τα προβλήματα του τόπου”;

Αυτοαξιολόγηση, τρόπον τινά, της δημοτικής αρχής για τα περαγμένα της κατά την πεντάμηνη θητεία της, επί καυτών τοπικών θεμάτων, για το Δήμο Βέροιας, όπως αδέσποτα, αφισορίπανση, εξέλιξη και συνέπειες της ανάπλασης κ.α. ζήτησε ευθέως ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης στην σύντομη ερώτηση του στην προημερησίας συζήτηση της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, καταλήγοντας: “Αν είστε εσείς ευχαριστημένοι, είμαι κι εγώ. Ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης απάντησε κοφτά: “Ναι, με τα μέσα που διαθέτουμε είμαστε ευχαριστημένοι”.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος απαντώντας για τα αδέσποτα είπε πως είναι πολύ δύσκολο το όλο θέμα και αναφέρθηκε στις μέχρι στιγμής ενέργειες της δημοτικής αρχής, όπως την πρόσληψη κτηνιάτρου, τη φροντίδα και τις στειρώσεις, με την επιστασία πενταμελούς επιτροπής, ενώ υπάρχει αντίδραση και απειλές από τον κοινωνικό ιστό στην προσπάθεια εξεύρεσης καταφυγίου. “Δε μας αφήνει ο νόμος περιθώρια. Οι ενέργειες αναγκαστικά είναι λίγες, κάντε μας κι εσείς προτάσεις”, σημείωσε. Για το θέμα ο Χρήστος Κούτρας συμπλήρωσε ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει περισσότερα από αυτά που γίνονται, λόγω νομοθετικών περιορισμών, και ήδη αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Δήμου για όσα έκαναν.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας απάντησε στον κ. Καραπαναγιωτίδη ότι τόσο για τα θέματα της αφισορύπανσης έγιναν τα δέοντα, με καταγγελίες προς επιχειρηματίες, και ως προς τον αποχιονισμό και την αντιμετώπιση των παγετών αλλά εστίασε και στην ευθυνη των πολιτών που δεν πρέπει να ρίχνουν νερά και ως προς αυτό ο Δήμος έχει εξαπολύσει μπαράζ ανακοινώσεων στον Τύπο.

Κ.Χ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας