Οικονομία

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η παράταση της συμφωνίας με την τρόικα

2014-07-29-Arthrografia-tsimouras-foithths3

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που εγκρίθηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης

αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής, επικύρωσε η κυβέρνηση τη δίμηνη παράταση του σημερινού μνημονίου και κατ’ επέκταση της δανειακής σύμβασης με την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ).

Η ΠΝΠ είχε κατατεθεί για ψήφιση με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων υπουργείου Υγείας».

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, υποστηρίζοντας την τροπολογία, επιστράτευσε τα γνωστά ψευτοδιλήμματα της αστικής προπαγάνδας, σε βάρος του λαού, προκειμένου να αποδεχτεί τα αναγκαία μέτρα διαχείρισης σε όφελος του κεφαλαίου ως «φυσικό φαινόμενο».

Όπως ανέφερε, απαιτείται «να πρυτανεύσει η συναίνεση» «πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών ομάδων» γιατί «αυτή την περίοδο κρίνεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή αν η ελληνική οικονομία θα έχει ανοδική πορεία ή αν θα σκοντάψει και θα καταδικαστεί σε οπισθοχώρηση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας τα περί συναίνεσης και να μην υπάρξει κοινωνική ανωμαλία, που ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι «συνήθως κοινωνική ανωμαλία για το σύστημα και αυτό που το φοβίζει είναι όταν ο λαός οργανωθεί και διεκδικεί».

Πηγή: http://www.902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων