Παιδεία

Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Ημαθίας ενάντια στην “αξιολόγηση”

2014-11-27-Paidia-kinitopoihsh-Elme

Κινητοποίηση πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Ημαθίας το μεσημέρι της Τετάρτης

ενάντια στην “αξιολόγηση” που προωθεί η κυβέρνηση και στο χώρο της εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα «αφορμή» ήταν το γεγονός ότι επρόκειτο στις 1:00 μ.μ. στην βιβλιοθήκη του 5ου ΓΕΛ Βέροιας να πραγματοποιηθεί συνάντηση των Δ/ντών σχολικών μονάδων με την Δ/ντρια Β΄θμιας Εκπαίδευσης με θέμα την αξιολόγηση. Να σημειώσουμε ακόμη ότι η ΕΛΜΕ Ημαθίας στην κατεύθυνση των αποφάσεων Γ.Σ. του κλάδου καθώς και της απεργίας – αποχής που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ είχε προκηρύξει διευκολυντική δίωρη στάση εργασίας από 12:00 μ.μ. Στη συγκέντρωση πήρε μέρος και ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ της ΟΛΜΕ.

Δυστυχώς η πλειοψηφία των Διευθυντών παρά τη σχετική απόφαση του κλάδου αλλά και τη διευκολυντική στάση εργασίας, πήρε μέρος στο σεμινάριο, που αποτελεί κρίκο στη εφαρμογή της «αξιολόγησης» που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε διαθεσιμότητες-απολύσεις, κατηγοριοποίηση των σχολείων κ.α.

Το επιχείρημα της «νομιμότητας» και του «Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα» που ορισμένοι χρησιμοποίησαν προκειμένου να δικαιολογήσουν τη στάση δεν στέκεται μιας και όπως εξήγησε ο Γ.Γ της ΟΛΜΕ πάνω από 400 διευθυντές Α/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης έχουν αρνηθεί σε ολόκληρη τη χώρα τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες διαδικασίες, ενώ και η ίδια η προκήρυξη στάσης εργασίας (ακόμη δεν έχει καταργηθεί το δικαίωμα αυτό…) τους διευκόλυνε ώστε να μην συμμετάσχουν στο εν λόγω σεμινάριο.
Για όλους εμάς όμως υπάρχει και ένα ακόμη βασικότερο ζήτημα. Αλήθεια πώς οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας με παρόμοιες στάσεις; Η ζωή προχωρά μέσα από σκληρούς αγώνες και όχι μέσα από την υποταγή και τον συμβιβασμό απέναντι σε κάθε είδους αδικία ή άδικους νόμους και αυτό το μήνυμα πρέπει να περνούν οι εκπαιδευτικοί στη νέα γενιά!

Πηγή: http://www.alli-apopsi.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας