Πολιτισμός

Το “Δάσος των Χριστουγέννων” και φέτος στο Φράγμα Αλιάκμονα

2014-11-24-Politismos-dasos-xrist

Από 6 Δεκεμβρίου έως και 5 Ιανουαρίου 2015

Κωστής Χαλάτσης

Το «Δάσος των Χριστουγέννων» ετοιμάζεται να υποδεχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πόλη της Βέροιας, από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου του 2015, στην παρόχθια πευκώδη έκταση του Φράγματος του Αλιάκμονα.
Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε προ λίγου σχετική κοινή συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Π.Α. και Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Σοφιανίδη, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Λυκοστράτη και τους εκπροσώπους της επιχείρησης του «Δάσους» των παιχνιδιών.

2014-11-24-Politismos-dasos-xrist2Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε αρχικά ο κ. Σοφιανίδης, πέρσι, η διοργάνωση του «Δάσους» γνώρισε σημαντική επιτυχία και κέντρισε το ενδιαφέρον χιλιάδων μικρών και μεγάλων επισκεπτών από όλο το νομό δίνοντας μια επιπλέον ώθηση στην τουριστική και πολιτιστική προβολή της πόλης, γεγονός που αποτέλεσε ερέθισμα να επαναληφθεί και φέτος, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και ικανοποιητική τόσο για το Δήμο της Βέροιας, όσο και για τους επιχειρηματίες. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις της Κ.Ε.Π.Α. εντός του χώρου, ενώ σημαντική θεωρείται η πρόθεση από πλευράς του επιχειρηματία Φώτη Μιχόπουλου, (Υπευθύνου του «Δάσους»), να παραχωρήσει ελεύθερη είσοδο στα ΑμΕΑ.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λυκοστράτης, εστίασε στη σπουδαιότητα τέτοιων δραστηριοτήτων για την τουριστική ζωή του Δήμου Βέροιας, με ίσως ένα γεωγραφικό μειονέκτημα την απόσταση του χώρου του «Δάσους» από το κέντρο της Βέροιας αλλά με πλεονέκτημα την εγγύτητά του στη Βεργίνα. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει και την προβολή που θα πραγματοποιήσει η Αντιδημαρχία Τουρισμού με σχετικό έντυπο υλικό σε ειδικό περίπτερο του Δήμου Βέροιας, που φέτος θα λειτουργεί εντός του «Δάσους» καθ’όλο το ωράριο (10π.μ. – 9μ.μ.) και θα ενημερώνει τον κόσμο και για το ενιαίο τουριστικό εισιτήριο στους Αρχαιολογικούς Χώρους της Βεργίνας, στο Μουσείο της και στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

Με τη σειρά του ο Υπεύθυνος της Επιχείρησης Φώτης Μιχόπουλος τόνισε ότι η φετινή επιλογή της Βέροιας, δεδομένης και της περσινής επιτυχίας της διοργάνωσης, είναι στρατηγικής σημασίας, λόγω και του ότι ο χώρος αποτελεί ένα κομβικό σημείο τουριστικής κίνησης και προς τη Βεργίνα και κάπως έτσι πρέπει να δει και η πόλη της Βέροιας την επιτυχία του «Δάσους των Χριστουγέννων», ως δηλαδή μια δική της υπόθεση, τόσο των απλών πολιτών όσο και του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου της, αφού μέσα από την περσινή διοργάνωση δαπανήθηκαν 152.000 ευρώ λειτουργικών εξόδων , χρήματα που απορροφήθηκαν αποκλειστικά από την τοπική αγορά, όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε.
Αναφορικά με τις τιμές των παιχνιδιών δήλωσε πως φέτος η συμμετοχή θα είναι φθηνότερη (2 ευρώ ανά παιχνίδι αλλά και με πακέτα προσφορών ανάλογα με τον αριθμό επιλογής παιχνιδιών, τιμές προσφορών για σχολεία κλπ).

Τέλος, η Υπεύθυνη Προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου μίλησε ειδικότερα για το περίπτερο της ΚΕΠΑ που θα λειτουργεί στο «Δάσος» με ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Επιχείρησης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας