Επιστήμη

Tηλεματική διαχείριση του στόλου απορριμματοφόρων στο Δήμο Βέροιας

2014-11-11-Texnologia-ermis-vraxinopoulos

Παρουσίαση του project στο Δημ. Συμβούλιο
Κωστής Χαλάτσης

Την προοπτική τηλεματικής διαχείρισης του στόλου απορριμματοφόρων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο τεχνικός εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας INFOTRIP, Θανάσης Βραχινόπουλος που έχει αναλάβει την εγκατάσταση του συστήματος “ERMIS”, για την υλοποίηση του project.

2014-11-12-Epistimi-ermis-vraxinopoulosΣύμφωνα με το περιεχόμενο, μέρους του οποίου παρουσίασε με προτζέκτορα, στο Σώμα, ο κ. Βραχινόπουλος, το project έχει στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δήμου, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του στόλου, αποτελώντας ένα εργαλείο παρακολούθησης και διαχείρισης των εργασιών καθαριότητας για την περιοχή της Βέροιας.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας (http://www.infotrip.gr) αναφέρεται, συγκεκριμένα:

«…Ειδικότερα, το σύστημα “ERMIS”, το οποίο έχει αναπτύξει η εταιρία INFOTRIP εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της στην ανάπτυξη τηλεματικών συστημάτων για τη διαχείριση στόλου μέσων μαζικής μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα, παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες:

Διαχείριση και παρακολούθηση του στόλου απορριμματοφόρων σε πραγματικό χρόνο

Δρομολόγηση των οχημάτων του στόλου απορριμματοφόρων

Παρακολούθηση και διαχείριση της διαδικασίας συλλογής απορριμμάτων

Δημιουργία αναφορών για την κίνηση των οχημάτων

Παρακολούθηση της κατανάλωσης καυσίμων

Παρακολούθηση και έλεγχος του ορίου ταχύτητας

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα οργάνωσης και διοίκησης στόλου, το οποίο χρησιμοποιεί τις αποδεδειγμένα αξιόπιστες τεχνολογίες GPS και GSM για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του στόλου σε πραγματικό χρόνο με έμφαση στη μείωση του κόστους και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες των απορριμματοφόρων έχει τοποθετηθεί κατάλληλος εξοπλισμός, ο οποίος λαμβάνει τα στοιχεία θέσης του απορριμματοφόρου και τα μεταδίδει στο Κεντρική Βάση μέσω ασύρματων δικτύων (GSM/GPRS), ώστε να επιτυγχάνεται η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των υπευθύνων καθαριότητας του δήμου. Το σύστημα “ERMIS” πρόκειται να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την παρακολούθηση των απορριμματοφόρων σε πραγματικό χρόνο και θα συμβάλει στην ουσιαστική βελτίωση των καθημερινών εργασιών του Δήμου Βέροιας…».

banner-article

Ροη ειδήσεων