Πολιτισμός

“Σχολείο για κλόουν” του Friedrich Karl Waechter

2014-11-07-Politismos-syn-typou-kavala-sxolio-klooun

Συνέντευξη τύπου στην Καβάλα,  με αφορμή τη συνεργασία των δύο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Συνέντευξη τύπου δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της πρεμιέρας της θεατρικής παράστασης «Σχολείο για κλόουν» του Friedrich Karl Waechter, στην πόλη της Καβάλας, η οποία ήταν η δεύτερη συνέντευξη τύπου, αφού προηγήθηκε αυτή στην πόλη της Βέροιας. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και Καβάλας, τα οποία για φέτος ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν από κοινού στα παιδιά και σε όσους θέλουν να νιώθουν παιδιά, αυτό το εξαιρετικό έργο σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Η δήμαρχος Καβάλας, κ. Τσανάκα, καλωσόρισε τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, στην πόλη της Καβάλας, και τόνισε «συνεργαζόμαστε πρώτη φορά και συνεργαζόμαστε με χαρά».
Οι πρόεδροι των δύο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, κ. Μαρία Καραβία και κ. Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, ανέπτυξαν έναν γόνιμο προβληματισμό στην κατεύθυνση αδελφοποίησης των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, που ενώνει η Εγνατία οδός. Με την αδελφοποίηση μπορούν ν’ αναπτυχθούν καλλιτεχνικές, τουριστικές και γενικότερα πολιτισμικές συνεργασίες. Η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας χαρακτήρισε εξαιρετική την επιλογή του σκηνοθέτη κ. Ράτζου, ο οποίος γνωρίζει άριστα το παιδικό θέατρο.

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, κ. Μαυροκεφαλίδης, αναφέρθηκε στη συμπαραγωγή των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, λέγοντας ότι τα δύο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παραγωγή της παιδικής σκηνής. Με τη συνεργασία αυτή, πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες και των δυο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, αντιμετωπίζονται καλύτερα τα προβλήματα, που ανακύπτουν. Στη συνέχεια κ. Μαυροκεφαλίδης είπε ότι «σήμερα τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ υποχρηματοδοτούνται, όμως εμείς δεν υποστέλλουμε τη σημαία. Έτσι θα πορευτούμε συνέχισε, μέχρι να βγούμε στο ξέφωτο. Με τη συνεργασία των δύο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στήνουμε γέφυρες πολιτισμού ανάμεσα στις δυο πόλεις, με πολλές προοπτικές».

Ο σκηνοθέτης κ. Τάσος Ράτζος αναφερόμενος στη θεατρική παράσταση «Σχολείο για κλόουν» είπε ότι έχει να κάνει με ένα θέμα, αυτό των κλόουν, που είναι σε όλη τη δυτική Ευρώπη και δυτικοευρωπαϊκή κουλτούρα με μακρόχρονη παράδοση, αναγνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα είναι σαφώς μικρότερη. «Θα ήθελα από την παράσταση να μοιραστώ την παιδεία μου στη Γερμανία. Είναι υπέροχος ο κόσμος των κλόουν» είπε ο κ. Ράτζος.
Η παράσταση είναι στηριγμένη σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου και στη σκηνή εμφανίζονται πέντε αξιόλογοι και πολύ ταλαντούχοι ηθοποιοί.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας