Σχόλια

Η πλατεία ήτανε …άδεια με το νόημα που’χει κάτι απ’ τις… σιωπές!!!

2014-10-31-Sxolia-Syllalitirio-ENFIA15

Ταίριαζε και η λέξη καναπές βέβαια, για την εσκεμμένη, από πλευράς μας… διασκευή του στίχου «Η πλατεία ήταν γεμάτη , με το νόημα που ‘χει κάτι απ’ τις φωτιές», του ξακουστού Δ. Σαββόπουλου, μιας επίσης ξακουστής εποχής για τις αγωνιστικές της κινητοποιήσεις.
Ωστόσο αποφύγαμε να δώσουμε προεκτάσεις… καναπέ στην ερμηνευτική μας εκδοχή για την κραυγαλέα απουσία του κόσμου της Βέροιας στο χθεσινοβραδινό συλλαλητήριο κατά του ΕΝΦΙΑ της πλ Δημαρχείου, μην αδικήσουμε και μια μερίδα κόσμου που μπορεί να μην είχε ενημερωθεί απλώς!

Ο ΠΑΟΚ πάντως, δεν έπαιζε, η αγορά στις 9.00μ.μ. που ήταν η προγραμματισμένη ώρα για το ραντεβού διαμαρτυρίας, είχε κλείσει. Επίσης δεν έβρεχε, ούτε έκανε τραγικό κρύο. Αυτά για να αποκλείσουμε τις πιθανές αιτίες και προϋποθέσεις που σχετίζονται με την απουσία χιλιάδων κόσμου και την παρουσία 100 ατόμων και κάτι…
Γεγονός που ασφαλώς δεν άφησε αδιάφορο το Δήμαρχο Κ. Βοργιαζίδη, ο οποίος και το σχολίασε έντονα λέγοντας: «Μάλλον όλα είναι …καλά»!

Βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο επηρέασε μια ελλιπής καμπάνια από πλευράς Δήμου, πέραν των καθιερωμένων δελτίων τύπου, ή και στην τελική το γεγονός ότι η διοργάνωση υπήρξε υπό την αιγίδα Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας, κάτι που μπορεί να «προσέκρουσε» στην ενσυνείδητη αποχή των δημοτών από τις εκδηλώσεις εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος, έστω και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης, ομιλούντων των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, νοιώσαμε να βιώνουμε μια… νοερά προέκταση κλασικής προ ημερησίας συζήτησης στον προαύλειο χώρο του Δημαρχείου, με αντιπολιτευτικές μομφές κυρίως εκ των κ. Παπαγιάννη και Μαρκούλη, που «φωτογράφισαν» τους τοπικούς διοικούντες ως όργανα του συστήματος που στηρίζει τις πολιτικές τύπου ΕΝΦΙΑ. Δεν ήταν ίσως και ό,τι … κομψότερο, για το πνεύμα της χθεσινής κινητοποίησης, θα λέγαμε κι εμείς με τη σειρά μας!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων