Πολιτική

Απολογισμός και στελέχωση Επιτροπών των “Ενεργών Πολιτών του Δήμου Βέροιας”

2014-10-23-politiki-mekis-syneleusi

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνέλευση της Παράταξης

Τον απολογισμό της μέχρι στιγμής παρουσίας της στα δημοτικά πράγματα του τόπου πραγματοποίησε η ηγεσία της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας – Ανατροπή τώρα», με τη συμμετοχή των υποψηφίων και εκλεγμένων Συμβούλων της, στην «Εληά» χθες (22-10-14) το απόγευμα.

2014-10-23-politiki-mekis-syneleusi8Ακολούθως τέθηκε από την ηγεσία η ανάγκη θέσπισης, στελέχωσης και δράσης δύο θεσμικών οργάνων, αναφορικά με τη διαχείριση όλων των παραταξιακών ζητημάτων, χειρισμών, θέσεων και της προβολής τους στους πολίτες του Δήμου και πιο συγκεκριμένα για την Επιτροπή του Συντονιστικού και την Επιτροπή Τύπου. Ως εκ τούτου μετά τις τοποθετήσεις του επικεφαλής Νίκου Μπέκη, του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Σάκη Αποστολόπουλου και της Πετρούλας Παπαδίνα, ακολούθησε ψηφοφορία και εκλογή των μελών των δύο επιτροπών.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΚΗΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ»
«…Έχουμε μέχρι στιγμής μια καλή παρουσία. Δικό μας μέλημα και των τριών στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να έχουμε μια μεθοδική, πειστική και σοβαρή αντιπολίτευση…», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης στη σύντομη εισήγησή του δίνοντας το στίγμα της παρουσίας και των τριών στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις Επιτροπές και τις Κοινωφελής Επιχειρήσεις του Δήμου, όπου μετέχουν.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εκλογή του Σάκη Αποστολόπουλου στη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία θεώρησε ως σημ2014-10-23-politiki-mekis-syneleusi9αντική επιτυχία για την εκπροσώπηση της παράταξης στο Προεδρείου του Σώματος αλλά και στην Οικονομική Επιτροπή, όπως και στην ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας. Το ίδιο και για την Πετρούλα Παπαδίνα που μετέχει στο ΔΣ της ΚΕΠΑ.
Με αφορμή την αναφορά του στην εκπροσώπηση στην ΠΕΔ, εστίασε ιδιαίτερα στην πρωτοποριακή πρόταση απέναντι στη Διοίκηση για την εφαρμογή της αναλογικής εκπροσώπησης, κάτι που , όπως είπε, θεωρεί εξίσου μεγάλη επιτυχία.
Σε ό,τι αφορά όλες τις υπόλοιπες επιτροπές στις οποίες εκλέγονταν δημότες, ο κ. Μπέκης αποκάλυψε ότι ο Δήμαρχος έφερε έτοιμη κατάσταση με ονόματα και δε δέχθηκε καμία πρόταση από την πλευρά όλης της Αντιπ2014-10-23-politiki-mekis-syneleusi4ολίτευσης.
«…Προτείναμε και δικά μας ονόματα και από το Ανθρώπινο Δυναμικό. Απορρίφθηκαν όμως όλες οι προτάσεις μας…», σημείωσε.
Επίσης έθεσε ζητήματα διαδικασίας λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και επεσήμανε ως σοβαρό πρόβλημα το γεγονός ότι η μειοψηφία δεν έχει δικαίωμα, βάσει του εσωτερικού κανονισμού, να βάλει θέμα στην ημερήσια διάταξη, παρά μόνο εφόσον το Σώμα αποφασίσει ότι μπαίνει ως επείγον.
«…Θα έρθει προς συζήτηση ο κανονισμός και το θέσαμε, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα, αλλά δεν το δέχεται εύκολα η πλειοψηφία…», συμπλήρωσε.
Και καταλήγοντας τόνισε: «…Δικό μας μέλημα και των τριών στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να έχουμε μια μεθοδική, πειστική και σοβαρή αντιπολίτευση. Να μη λέμε πάντα όχι και ό,τι λέμε να το τεκμηριώνουμε…». Τέλος μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης και στελέχωσης των Παραταξιακών Επιτροπών.

2014-10-23-politiki-mekis-syneleusi10ΣΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»
«…Πετύχαμε πολλά και μπορούμε ακόμη περισσότερα, με την καθοδήγηση του Νίκου Μπέκη…», ήταν τα λόγια του Σάκη Αποστολόπουλου, ο οποίος έθεσε μάλλον ένα πιο εξειδικευμένο – πολιτικό πλαίσιο αναφοράς, σε όσα είπε στη σύντομη εισήγησή του. «…Είναι περισσότερο από ποτέ σήμερα επιτακτική ανάγκη και ανταποκρινόμενοι στην ιστορική ευθύνη που έχουμε απέναντι στην κοινωνία, να σηματοδοτήσουμε το άνοιγμά μας σ’ αυτήν. Είναι επιτακτική ανάγκη να ηγεμονεύσουμε, όπως λέει και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό θα πρέπει όλοι να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας τον μικρό και μεγαλοπαραγοντισμό, τις τρικυμίες μέσ’ τα ποτήρια, τις κρίσεις ταυτότητας, για… ψήλου πήδημα.
Αίτημα των καιρών αποτελούν οι συμμαχίες με κοινωνικές αναφορές, χωρίς ωστόσο να ξεπλένουμε κανέναν αλλά και χωρίς να στρουθοκαμηλίζουμε, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε στην παγίδα της υποτιθέμενης ιδεολογικής καθαρότητας. Αυτό άλλωστε σημαίνει ηγεμονία, σημαίνει δυνατότητα συγκρότησης πλειοψηφικού ρεύματος, με άξονα πάντα το πρόγραμμά μας. Αυτό είναι η επαναστατική γραμμή που πρέπει να επικρατήσει σήμερα, και όχι η οχύρωση πίσω από μια αδιέξοδη γραμμή και ακολουθία πολιτικών ίσων αποστάσεων. Στα πλαίσια αυτά και με γνώμονα τις παραπάνω αρχές κινηθήκαμε με τον επικεφαλής μας Νίκο Μπέκη…», είπε μεταξύ άλλων.

2014-10-23-politiki-mekis-syneleusi11ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΙΝΑ: «ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
Η Πετρούλα Παπαδίνα με τη σειρά της έδωσε έμφαση στη σπουδαιότητα των συμμετοχικών διαδικασιών εντός της παράταξης και απευθύνθηκε χαρακτηριστικά στους παραβρισκόμενους με τα εξής: «…Να συμμετέχετε όλοι και να μας βοηθήσετε ως Ενεργοί Πολίτες, να σταθείτε δίπλα μας ώστε να έχουμε ένα όμορφο έργο και εποικοδομητικό. Μπορούμε να προσπαθήσουμε περισσότερο, μέχρι να έρθει η ανατροπή…».

 

2014-10-23-politiki-mekis-syneleusi5

 

Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ – ΟΝΟΜΑΤΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
Αναλυτικότερα, για τον καθοδηγητικό ρόλο του συντονιστικού οργάνου όσον αφορά προτάσεις και συμμετοχές σε ψηφοφορίες, τη στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα άλλα Δημοτικά Όργανα μίλησε ο Νίκος Μπέκης, με γνώμονα τη συμμετοχή, την ευελιξία, τη λειτουργικότητα και την αντιπροσωπευτικότητα. Ο Σάκης Αποστολόπουλος εισηγήθηκε να γίνεται ο προσδιορισμός των μελών της με ποικίλα κριτήρια (τεχνικά και γνωσιολογικά αλλά και γεωγραφικά για την κάλυψη όλου του Καλλικρατικού Δήμου), αλλά και από όλο το φάσμα ιδεολογικής συνάφειας των Ενεργών Πολιτών (όπως οικολόγοι κλπ).
Οι εκλεγμένοι που θα απαρτίζουν το νέο όργανο της παράταξης είναι οι:
Κ. Καραγιάννης, Κ. Τζελέπης, Χρ. Σαββαϊδου, Χ. Αξούριστου, Στ. Μάρτος, Ε. Παπαγιαννούλη, Β. Αγγελής και Ζ. Ευγενειάδου.

2014-10-23-politiki-mekis-syneleusi7ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ
Η Επιτροπή Τύπου κατά την εισήγηση του κ. Μπέκη θα αποτελεί το κατεξοχήν όργανο που θα προβάλει στον κόσμο την παρουσία των μελών της παράταξης τόσο στο Δήμο, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και σε αυτές των Επιτροπών, με την ενεργοποίηση και διάδοση της ηλεκτρονικής σελίδας της παράταξης, με την ευρύτερη επικοινωνία με τα ΜΜΕ, καθώς και μέσα από τη συνεργασία της με το συντονιστικό όργανο. Βασικός στόχος σε αυτήν την επικοινωνιακή φόρμα, κατά τον κ. Μπέκη, είναι να προωθηθούν όλα τα θέματα που δεν μπορεί να θέσει η παράταξη στην ημερησίας διάταξης συζήτηση, βάσει του εσωτερικού κανονισμού.
Οι εκλεγμένοι που θα απαρτίζουν το νέο όργανο της παράταξης είναι οι:
Κ. Ταχματζίδης, Κ, Καραγιάννης, Μ. Καλογέρη, Χ. Αξούριστου και Αντ. Τολιόπουλος.

Κωστής Χαλάτσης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας