Σχόλια

O ηλεκτρονικός… “ρουφιάνος”!

2014-09-05-sxolia-e-sakoula

e-sakoula…

Το πνεύμα των αξιολογήσεων της εργασιακής ικανότητας υπαλλήλων στον ιδιωτικό πρωτίστως τομέα, και δη των πολυεθνικών, franchising κ.λ.π. ανέκαθεν είχε έναν φιλο-ρουφιάνικο χαρακτήρα.

Είχαμε συνηθίσει στις απόρρητες, αιφνιδιαστικές επισκέψεις του λεγόμενου mystery motorist (μυστικός επισκέπτης) που το’ παιζε πελάτης, ωστόσο βαθμολογούσε αυστηρότατα, για λογαριασμό της εταιρίας της αποστολής του, τον υπάλληλο, που ασφαλώς η εταιρία τον ήθελε και τον θέλει «σούζα» – καλοκουρδισμένο ρομπότ , ξυρισμένο, γυαλισμένο, ευγενικό, ενημερωμένο, εξυπηρετικό κλπ.

Θεμιτά ασφαλώς τα κριτήρια ελέγχου, σε επίπεδο ισορροπιών λειτουργίας μιας επιχείρησης. Αλλά αθέμιτη η άκριτη αριθμοποίηση των υπαλλήλων και η μη αντιμετώπισή τους ως ανθρώπων με καθημερινές ψυχοσωματικές ανάγκες, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την επαγγελματική τους συμπεριφορά από μέρα σε μέρα. Εκεί πέφτει το πέπλο των ευγενειών και ο υπάλληλος έχει ήδη αξιολογηθεί.
Αν κακώς, θα πάρει λογικά μια με δύο … «κίτρινες κάρτες» και θα περιμένει την… «κόκκινη» της απολύσεώς του!

Αν επισκεφθείς κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, μετά από μια – δυο μέρες θα σε ρωτήσει η εταιρία, από όπου εξυπηρετήθηκες, με SMS πόσο ευχαριστημένος έμεινες, αν σε εξυπηρέτησε άνδρας ή γυναίκα… πώς κλπ.
Γράψε τα καλύτερα, γιατί η υπάλληλος που σας εξυπηρέτησε μπορεί να είχε από… περίοδο μέχρι εμμηνόπαυση και άλλα πολλά που έφτιαξε ο Θεός και όχι ο Μεγιστάνας – Εργοδότης της Κινητής Τηλεφωνίας, και ως εκ τούτου, δεν τον ενδιαφέρει!!!

Νέες Τεχνολογίες με αρχαίες νοοτροπίες…δηλαδή!
Το ρουφιανιλίκι ποτέ δεν πεθαίνει. Απλώς η κατοχική… σακούλα έγινε… e-sakoula!!!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων