Σχόλια

H… “διάρρηξη” της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

2014-08-11-oikonomia-eforias-foroepidromi-kat-oikon

Διάρρηξη, γιατί περί αυτού πρόκειται, από τη στιγμή που το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία τη φοροεπιδρομή (έτσι το λένε, ευγενικά, τα μεγάλα αθηνοκεντρικά ΜΜΕ) στα σπίτια των οφειλετών προς την Εφορία, χωρίς τη συνοδεία Εισαγγελέα, από εξουσιοδοτημένα όργανα που θα ψάχνουν και στα πλέον απόκρυφα σημεία του ιδιωτικού μας χώρου για την εξεύρεση… μετρητών!

 Ο δικός μας ο τίτλος είναι εξίσου ευγενικός. Θα έπρεπε να τιτλοφορήσουμε το σχόλιο… “Οι Γερμανοί ξανάρχονται”, με το γνωστό κινηματογραφικό ρόλο του ηθοποιού Σταρένιου στον υπότιτλο να ακούγεται μακρόσυρτα: “Τα λεφτάααα  μου θέλω”!

2014-08-11-sxolio-mpoyka-eforias-foroepidromi-kat-oikonΣημειωτεον, οι ίδιοι άνθρωποι που εκόπτοντο κάποτε για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, αφού φρόντισαν να μας ταϊσουν τα τηλεοπτικά τους σκουπίδια τύπου “Big Brother” (εισαγωγή στο μαγικό κόσμο της ακούσιας παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής, τα εν οίκω εν Δήμω και τα συναφή) ετοιμάζονται προσεχώς να μπουκάρουν στα σπίτια μας και να ψάξουν για τα… μασούρια της πεθαμένης μας γιαγιάς κάτω από το στρώμα!

Οι πρώτες καταγραφές από τα ραδιόφωνα των Αθηνών, μέσω τηλεφωνικών σχολίων και άτυπων γκάλοπ είναι χαρακτηριστικές με λεξιλόγιο πολύ… “ελληνικό” που λέει και ο Μητροπάνος:
Εν περιλήψει και εν κατακλείδι, το ζουμί:
“Εδώ είναι Ελλάδα… Ας τολμήσουν να μας επισκεφτούν… Θα βγάλουμε από φοντάν μέχρι… καραμπίνα”

Και μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες!!!

banner-article

Ροη ειδήσεων