Αγροτικά

Tα αδιέξοδα της Κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

2014-07-01-Agrotika-anakoinosi-syriza-ejagoges

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Δυστυχώς για την περιοχή μας έχουν καταστροφικές

επιπτώσεις και αναφέρομαι μόνο σε τρία από αυτά, (εμπάρκο ,χαλάζι, ΕΝΦΙΑ )

ΤΟ ΕΜΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΟΙΟΝΤΑ, ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ “ΚΑΤ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ”
Για την περιοχή μας και ειδικά για τα φρούτα μας όπου (50% του επιτραπέζιου εξάγεται Ρωσία 60% ο χυμός ροδάκινου 30% ακτινίδιο . κ.λ.π.) και η απόφαση προς το παρών είναι για 12 μήνες και αν παραταθεί ? μιλάμε για την απολυτή καταστροφή .

Όταν παιρνόταν τα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας στα οποία συμμετέχει και πρωτοστατεί η ελληνική κυβέρνηση δεν μιλήσαμε δεν αντιταθήκαμε .Όταν η ευρωπαϊκή ένωση με την πολιτική τους πλειοψηφία των αντιστοίχων ευρωπαϊκών ομάδων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καταδικάζουν και παίρνουν μέτρα κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία κόντρα ακόμη και στα συμφέροντα των λαών της παίζοντας το παιχνίδι των αμερικανών δεν μιλάμε ?.

Ενώ αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε το φασιστικό ουκρανικό καθεστώς που απαγορεύει όχι μόνο το κομμουνιστικό κόμμα της Ουκρανίας αλλά και την ελληνική γλώσσα πάλι δεν μιλάμε .

Και μέχρι χθες τα παπαγαλάκια της ελληνικής κυβέρνησης είχαν το θράσος και διαβεβαίωναν ότι θα εξαιρεθεί η Ελλάδα από το εμπάρκο .

Και σήμερα που τελείωσε το παραμύθι.

Είναι άδικο το εμπάρκο για την Ελλάδα γιατί είμαστε υπό κηδεμονία και δεν μπορούμε να στηρίξουμε τη Ρωσία λέει ο εκπρόσωπος των συνεταιρισμών κ. Γιαννακάκης .

Θα δούμε τα επιμελητήρια της Ρωσίας και τους επιχειρηματίες λέει οκ. Μίχαλος κλ.π

Δηλαδή εμείς δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας ούτε να σας στηρίξουμε αλλά εσείς λυπηθείτε μας. Για δε την πολιτική ταμπακιέρα των εκπροσώπων μας(στο ευρωκοινοβούλιο ) μούγκα στην στρούγκα .

ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ
Το ζήσαμε το σενάριο από πέρσι και όταν η φάρσα επαναλαμβάνεται γίνεται τραγωδία.

Από την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 12 ΙΟΥΝΗ 2013

<< Το μη πέταγμα των αεροπλάνων ή το ελλιπές πέταγμα είναι το ερώτημα για το οποίο δεν μας απάντησαν. Τηρήθηκαν ή όχι οι προδιαγραφές – απαιτήσεις της σύμβασης από την εταιρεία ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ 3Δ Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει την αντιχαλαζική προστασία για το 2013 έναντι 2.129.502,08 €;

Απαιτούμαι σαφή απάντηση και δημοσιοποίηση της σύμβασης από ΕΛΓΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

Με βάση τα παραπάνω πρέπει να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές ακόμη και ποινικές αν και όπου υπάρχουν.

Προτάσεις μας:

1. Ετοιμότητα για αντιμετώπιση νέας χαλαζόπτωσης.

2. Άμεσες προσλήψεις γεωπόνων από τον ΕΛΓΑ για πραγματική εκτίμηση των ζημιών, διότι η παραγωγή είναι στη συγκομιδή και δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων. (20 ημερών που επικαλούνται οι τοπικοί παράγοντες)

3. Έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, αν το μέγεθος της ζημιάς υπερβαίνει τις οικονομικές δυνατότητες του ΕΛΓΑ (και εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο κανονισμός που ψήφισαν είναι σαφής: ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μέχρι τα χρήματα που διαθέτει).

4. Έκτακτη οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση αυτή από άλλες χώρες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ε.Ε. εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.)>>

Τι έκαναν οι συγκυβερνώντας τα βιώσατε ο καθένας σας σαν τραγωδία το2014

Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑΜΕ

“ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ”

Ο ΦΟΡΟΣ ΕΝΦΙΑ
Ξεκίνησε από έκτακτο χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα κτίρια από τον Βενιζέλο τον καταδίκασε η Ν.Δ. ΣΑΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΜΑΤΙΚΟ αποφάνθηκε το συμβούλιο επικρατείας ότι σαν έκτακτος δεν είναι αντισυνταγματικός αλλά δεν μπορεί να συνεχίζει .

Αντισυνταγματικά συνεχίστηκε σαν χαράτσι για άλλα 2 χρόνια

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΦΙΑ και επεκτείνεται σε κάθε ακίνητο κτίσμα(,σπίτια ,αποθήκες, υπόστεγα ,στάβλοι, οικόπεδα ,χωράφια και της παναγίας τα μάτια ).

Επιπλέον με αντικειμενικές αξίες άλλα αντί άλλων ξεσηκώνεται ο κόσμος Ζάκυνθο καταλήψεις τραπεζών εφορίας και μιλάνε για λάθος.

Όταν οι εφοριακοί από τον Ιανουάριο το καταγγέλλουν

Ανακοίνωση των εφοριακών 16-1-2014 για τον ΕΝΦΙΑ
“Οι εργαζόμενοι στο Υπ. Οικ/κών δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στις συγκεκριμένες διατάξεις, οι οποίες θεωρούμε ότι εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σχέδιο νεοφιλελεύθερης «ανασυγκρότησης» της οικονομίας και κοινωνίας, με βασικό εργαλείο τη μνημονιακή συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης. Ο καταιγισμός των φορολογικών νόμων που ψηφίζονται τελευταία είναι ι«επικοινωνιακού», ισοπεδωτικού και εξοντωτικού χαρακτήρα, οδηγούν στην οικονομική εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας”

Και ενώ τα ψηφίζουν στη βουλή μετά διαμαρτύρονται καλά οι άλλοι δεν γνωρίζουν ο κ. Βεσυρόπουλος εφοριακός και αυτός δεν ήξερε.

Και εν πάση περίπτωση αφού ομολογούν ότι το έγκλημα έγινε γιατί καλύπτουν τον εγκληματία διότι είναι.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ .
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ.

Για να τα καταφέρουμε πρέπει γρήγορα να τους διώξουμε.

Στο χέρι μας είναι, να γίνει γρηγορότερα.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Χάμπιδης Δημήτρης
Γεωπόνος,  μέλος αγροτικού τμήματος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Συντονιστής Ν.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων