Σχόλια

Ο ΕΝΦΙΑ και… τροφοδότης της ανεργίας!

2014-08-07-Sxolio-enfia-kai-anergia

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς υψηλές οικονομικές γνώσεις, για να καταλάβει με την πρώτη ματιά πως, όταν αφαιρείς χρήματα από την αγορά και μάλιστα μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες, που η αγορά βογκάει και τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, επιδεινώνεις την ήδη υπάρχουσα κατάσταση και βοηθάς να αυξηθεί περαιτέρω ο ρυθμός με τον οποίο αυτά κλείνουν!

Έτσι, ένας αριθμός εργαζόμενων σ’ αυτά χάνει τη δουλειά του αλλά και όσοι εργαζόταν για την παραγωγή των προϊόντων, με τα οποία αυτά εφοδιάζονταν!

Και βέβαια, είναι αποδεδειγμένο ότι σήμερα για την πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών όχι μόνο δεν υπάρχει οικονομικό περίσσευμα αλλά λείπουν και τα στοιχειώδη. Έτσι, όσα χρήματα θα θυσιαστούν για την πληρωμή του χαρατσιού-ΕΝΦΙΑ, λόγω του φόβου κατασχέσεων της ατομικής περιουσίας, είναι προφανές ότι θα λείψουν από την αγορά και φυσικά από την κατανάλωση προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών άμεσης ανάγκης!

Μόνο για φέτος είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει 3,7 δις ευρώ από το χαράτσι-ΕΝΦΙΑ. Άρα, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τον σεισμό που θα προκληθεί στην αγορά και την αύξηση της ανεργίας μόνο από αυτό το χαράτσι.

Και το… καλύτερο! Χαρατσώνουν κλειστά και άδεια μαγαζιά, που αυτοί με την πολιτική τους κλείνουν, για να συνεχιστεί αυτό μέχρι να τα βάλουν στο χέρι οι μαυραγορίτες!

Τώρα, αν αύριο μας πουν ότι… δε γνώριζαν, δεν ήξεραν, δεν διάβασαν, μάλλον δεν θα μας πείσουν. Γνωρίζουν εξάλλου ότι δεν απευθύνονται σε αφελείς. Φωνή λαού οργή θεού!

Και ας μην ξεχνούν ότι τα κόμματά τους, αυτά που σήμερα διαχειρίζονται την εξουσία, αποδοκιμάστηκαν επανειλημμένα και εκλογικά από τον ελληνικό λαό και ότι έχουν σχηματίσει κυβέρνηση αποκλειστικά και μόνο ελέω εκλογικού νόμου! Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε, οι μόνοι που… “νομιμοποιούν” το δρόμο προς την εξαθλίωση, όπου αυτοί μας σέρνουν, είναι οι τραπεζίτες, οι μεγαλοκαναλάρχες και όλοι όσοι έχουν ισχυρά συμφέροντα στην πατρίδα μας, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός συνόρων!

banner-article

Ροη ειδήσεων