Αγροτικά

Οριστικό λουκέτο στα εργοστάσια ζάχαρης Σερρών και Ορεστιάδας

2014-07-16-Agrotika-EBZ

Του Χρήστου Διαμαντόπουλου

Παρελθόν αποτελούν από χθες, τα εργοστάσια Σερρών και Ορεστιάδας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Μετά από 5ωρη σύσκεψη ανακοινώθηκε σε εργαζομένους και παραγωγούς η οριστική απόφαση της Διοίκησης να συνεχίσει με ένα μόνο εργοστάσιο, αυτό του Πλατέως, σύμφωνα και με το πόρισμα της εταιρείας συμβούλων Kantor.

Όπως είναι φυσικό το κλίμα μεταξύ εργαζομένων και παραγωγών είναι βαρύ και σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους. Σε χθεσινή σύσκεψη στην Αθήνα στα γραφεία του Ειδικού Εκκαθαριστή της ΑΤΕ, κ. Ν. Μαράντου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τόνοι ήταν αρκετά έντονοι ενώ οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ως Πόντιου Πιλάτου:

«Ο κ. Σταϊκούρας ήρθε στην σύσκεψη όταν βρήκε τον χρόνο από την Τρόικα και χειρίστηκε το θέμα ως…Πόντιος Πιλάτος. Με απλά λόγια διατύπωσε την επιθυμία του να δοθεί ένας χρόνος παράτασης στην εταιρεία προκειμένου να δει τι μπορεί να κάνει, ενώ από την άλλη πλευρά είπε ότι είναι θέμα Διοικητικού Συμβουλίου να αποφασίσει. Εμείς καταθέσαμε προτάσεις αλλά όπως έχουμε ήδη πει δεν ήταν μια πρόταση σαν αυτή της εταιρείας συμβούλων Kantor», αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ, κ. Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Πηγή: http://www.agrotypos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων