Σχόλια

“Γάλα” έτρεχαν οι βρύσες…

2014-07-10-Reportaz-Tsipras8

Πέρα από το τρικ του φωτογραφικού φακού της «Φ», «γάλα» έτρεχαν από το πρωί οι βρύσες και μέλι τα στόματα κάποιων ανθρώπων του ντόπιου αγροτικού μας κόσμου στην Κουλούρα, κατά την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα, αφού όπως είπαν αρκετοί ροδακινοπαραγωγοί, ο «προαλειφόμενος» για επόμενος Πρωθυπουργός, είναι η τελευταία τους ελπίδα.

Ωστόσο από την επίσκεψη του κ. Τσίπρα τόσο στο χωράφι, όσο και στο καφενείο του Κόμβου, δεν ακούσαμε, είναι η αλήθεια και πολύ συγκεκριμένα πράγματα, καθώς ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. διαπίστωσε τα αυτονόητα. «…Το κόστος παραγωγής σας είναι 25 λεπτά ανά κιλό και η πώληση ας πούμε 20 στην καλύτερη.

Δηλαδή εσείς μπαίνετε μέσα…», ήταν κάποια από τα λόγια του, με πολλά θαυμαστικά, προς τους αγρότες, ενώ στο καφενείο ακολούθως, πρότεινε νέα παραγωγική ανασυγκρότηση τύπου Ισπανίας με έναν συνεταιρισμό για κάθε προϊόν και ενιαίο διαχειριστικό φορέα σε εθνικό επίπεδο.

2014-07-10-Reportaz-Tsipras9Οι αγρότες πάντως τον υποδέχτηκαν με καλή προαίρεση, ως γνήσιοι άνθρωποι του λαού αλλά και με πολλές επιφυλάξεις ως γνήσιοι πληγωμένοι πολίτες από τους πολιτικούς που δοκιμάστηκαν μέχρι σήμερα στην εξουσία.

Χαρακτηριστική ήταν η υποδοχή του κ. Τσίπρα από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσο Χαλκίδη που αρχικά του πρόσφερε δύο βάζα κομπόστα λέγοντάς: «Αυτός είναι ο δικός χρυσός από τον οποίο άλλοι θησαυρίζουν και εμείς δε ζούμε…», ενώ μετά την περιήγηση στους αγρούς είπε χαριτολογώντας στο καφενείο: «… Κάντε έναν καφέ στον άνθρωπο να ξεκουραστεί. Στο χωράφι ήμασταν…»! Αλλά μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται αλήθειες, που αποκαλύπτονται πάντοτε… μετεκλογικά!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας