Σχόλια

Να το πάρει το ποτάμι;;;

2014-06-28-Ellada-Theodorakis

Το πρώτο συνέδριο του κόμματος «Το Ποτάμι» είναι ήδη πραγματικότητα, ενώ οι αρχές διακήρυξης – αν μπορούμε να το πούμε έτσι – τέθηκαν από τον αρχηγό Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έχοντας έναν από παλιά δυνατό και συγκροτημένο (δημοσιογραφικό ως επί το πλείστον) και όχι παλαιοκομματικό, γι αυτό και σχετικά ελκυστικό, λόγο, άφησε στην εισήγησή του μια… αύρα δροσερής αισιοδοξίας για τις δυνατότητες του «Ποταμιού» να ανατρέψει το παρόν οικονομικο –πολιτικό σκηνικό, στο συνολικό φάσμα του.

Το «Ποτάμι» μεταξύ άλλων οραματίζεται:

«…Νέο εκλογικό σύστημα, αναλογικότερο, με μικρότερες περιφέρειες για να μην έχουν μέλλον στη πολιτική μόνο όσοι έχουν χρήματα. Τα προνόμια και οι παροχές στο πολιτικό σύστημα πρέπει να επανεξεταστούν από το μηδέν, όπως και τα προνόμια και οι παροχές σε εκδότες και καναλάρχες.

Οι θέσεις των υπουργών και των αναπληρωτών τους να γίνουν οι μισές. Σε κρίσιμους τομείς (Παιδεία- Υγεία –Ασφαλιστικό- Εξαγωγές) να επιλεγούν άνθρωποι οικουμενικής αποδοχής που δεν θα ανασχηματίζονται και δεν θα κάνουν τα χατίρια των κομματικών επιτελείων.

Η Ελλάδα από την Ευρώπη ζητάει δίκαιη μεταχείριση. Έχει υποχρεώσεις – το κράτος έχει συνέχεια – αλλά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θέτει και την ανάπτυξη και το χρέος. Δίκαιη αντιμετώπιση σημαίνει να πάρει το «αναπτυξιακό μέρισμα» που δικαιούται ως ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης και αυτό θα πρέπει να το διεκδικήσει με κάθε τρόπο. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Σταθερό και δίκαιο, αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα.
Να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αξιολόγηση και αξιοκρατία σε όλες τις δημόσιες θέσεις. σχυρές και πραγματικά ανεξάρτητες Αρχές. Αποκέντρωση έτσι ώστε να αποφασίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες από τους φόρους μέχρι τα σκουπίδια…».

Αυτά σε γενικές γραμμές. Ωστόσο δεν είπε ο κ. Θεοδωράκης, όπως και οι περισσότεροι εκ των οραματιστών … ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;; «Θα το πάρει επιτέλους το ποτάμι», για όλους τους Έλληνες, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στην πολιτική πράξη;;; Αυτά υποσχέθηκε εμμέσως ο κ. Θεοδωράκης από το Λαύριο και όπως έγραψε παλιότερα ο λαϊκός στιχουργός Πυθαγόρας… «Και μας έλεγε το κύμα πέρα από το Λαύριο, ο λαός είναι το θύμα, θα το δείτε αύριο»!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας