Κόσμος

Στο πόδι ενάντια στη «μικρή ΔΕΗ»

2014-06-26-Ellada-DEH

Με κινητοποιήσεις σε όλη τη Δυτική Μακεδονία απαντούν οι κάτοικοι στο σχεδιασμό για κατακερματισμό της επιχείρησης. Μέσα σε εσωτερικές έριδες δίνει τη μάχη ενάντια στην εκποίηση η ΓΕΝΟΠ .

Μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της «μικρής ΔΕΗ» στη δυτική Μακεδονία. Με παλλαϊκό συλλαλητήριο απόψε στις 8, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, και καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής ρεύματος στην Εορδαία, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα αντιδρούν οι κάτοικοι των ακριτικών πόλεων στα σχέδια της συγκυβέρνησης για τεμαχισμό και ξεπούλημα του «φιλέτου» της επιχείρησης.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση η συντονιστική επιτροπή φορέων, που έχει συσταθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ», καθώς οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Δήμου Κοζάνης δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ταυτόχρονα με τις αντιδράσεις των κατοίκων, κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και τα μέλη του σωματείου εργαζομένων «Σπάρτακος» με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.
Μέσα σε εσωτερικές έριδες δίνει τη μάχη ενάντια στην εκποίηση η ΓΕΝΟΠ

Τραυματισμένη από τις εσωτερικές έριδες και τα οικονομικά σκάνδαλα και με όσες δυνάμεις τής απομένουν μετά τον συστηματικό πόλεμο που δέχεται από την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες της ενέργειας, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ξαναβγαίνει στο «αντάρτικο» με απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες θα έχει συμμάχους την αξιωματική αντιπολίτευση, τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης αλλά και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχουν μονάδες και ορυχεία της ΔΕΗ που βγαίνουν στο σφυρί.

Το μεγάλο στοίχημα που βάζουν στη ΓΕΝΟΠ και τα δευτεροβάθμια σωματεία είναι να καταφέρουν ύστερα από πολύ καιρό να κινητοποιήσουν τους συνολικά 19.000 υπαλλήλους του ομίλου ώστε οι κυλιόμενες 48ωρες που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη -ανήμερα της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ»- να «γίνουν αισθητές από άκρου εις άκρον της Ελλάδας».

Πηγή: efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας