Σχόλια

ε…ΔΕΗ…θησαν για το ξεπούλημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού

2014 06 24 Sxolio DEI

Η Μικρή… Ελλάδα των… «μεγάλων επενδύσεων»!

Μετά τη … «μικρή ΕΡΤ», ο έστι μεθερμηνευόμενον … «ΝΕΡΙΤ», κι ας έχει το όνομα δυο γράμματα παραπάνω – δεν έχει όμως τη χάρη – ήρθε ο καιρός και για τη «Μικρή ΔΕΗ».

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, με πρόσχημα την τήρηση των προαπαιτούμενων της Τρόϊκας για την επόμενη εκταμίευση του… «αντίδωρου» Σωτηρίας του ελληνικού λαού, εδεήθησαν των «μεγαλοκαρχαριών» των «αγορών», για το ξεπούλημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, σε χθεσινή κοινή σύσκεψη απόλυτης συμφωνίας.

«…Η συμφωνία συνιστά το πρώτο βήμα για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων που οδηγούν στην εκταμίευση των δόσεων, ύψους 2 δισ. ευρώ, και στην άρση των εκκρεμοτήτων εκ μέρους της Αθήνας για τη συζήτηση περί της βιωσιμότητας του χρέους….», αναφέρει μεταξύ άλλων η ertopen.gr, ενώ η «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει με σαφήνεια λόγο για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας.

Όπου τα πτώματα, δηλαδή, εκεί και τα όρνεα, καθώς «…από τον όμιλο Μυτιληναίου και την «Ελλάκτωρ» του ομίλου Μπόμπολα, μέχρι τη Motor Oil του Βαρδινογιάννη και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του ομίλου Περιστέρη (σ.σ. όλοι είναι σήμερα ανταγωνιστές της ΔΕΗ), ασκούν ισχυρές πιέσεις στο πολιτικό σύστημα να προχωρήσει η διάσπαση της ΔΕΗ προκειμένου σε συνεργασία με ξένες ενεργειακές εταιρείες (π.χ. τη γερμανική RWE) να βάλουν στο χέρι κρατικές παραγωγικές υποδομές αλλά και το πελατολόγιο της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας…», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας