Ο Γιάννης Στουρνάρας ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο Γιάννης Στουρνάρας ο νέος διοικητής της Τράπεζας της ΕλλάδοςΤον Γιάννη Στουρνάρα πρότεινε για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος το Γενικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤτΕ, η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον διορισμό διοικητή αφορά στο πρόσωπο του τέως υπουργού Οικονομικών.

Η εισήγηση αναμένεται να γίνει αποδεκτή από το Υπουργικό Συμβούλιο και στις 20 Ιουνίου ο κ. Στουρνάρας θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή».

Ευχαριστήριο μήνυμα Σαμαρά

Μετά την ανακοίνωση του διορισμού του κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε τον απερχόμενο διοικητή Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε και ανέφερε ότι «συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό τόσο στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που διένυσε η χώρα μας».

Πηγή: in.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29727 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια