Κόσμος

Τα επεισόδια και οι «διάλογοι» των βουλευτών της ΧΑ στην Ολομέλεια

Τα επεισόδια και οι «διάλογοι» των βουλευτών της ΧΑ στην Ολομέλεια

Επεισοδιακή ήταν η άφιξη, οι ομιλίες και η αποχώρηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και των δύο βουλευτών του κόμματος, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, οι οποίοι εμφανίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για άρση της ασυλίας τους.

Το πιο προκλητικό επεισόδιο σημειώθηκε έξω από τη Βουλή μπροστά στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη όταν οι περίπου 500 συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες,

κρατώντας σημαίες και σύμβολα της Χρυσής Αυγής, τραγούδησαν από τα μεγάφωνα τον ναζιστικό ύμνο μεταφρασμένο στα ελληνικά και εν συνεχεία φώναζαν με ρυθμό «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».

Με το άκουσμα του ναζιστικού ύμνου των SS έξω από τη Βουλή ορισμένοι βουλευτές αντέδρασαν ζητώντας από την αστυνομία να παρέμβει αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές έφθασαν στη Βουλή από τις φυλακές Κορυδαλλού λίγο μετά τις 12:00.
Κατά τη άφιξη των τριών βουλευτών στο Κοινοβούλιο ακολουθήθηκε το ειδικό σχέδιο της Φρουράς της Βουλής, σύμφωνα με την εντολή που είχε δώσει ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης για αυστηρή εφαρμογή και σεβασμό των δικονομικών κανόνων. Εκτός από την απαγόρευση εισόδου στη Βουλή για το κοινό, για 10 λεπτά δεν επιτρεπόνταν να εισέλθουν στη Βουλή ούτε οι υπάλληλοι. Με εντολή Φρουράρχου είχαν απομακρυνθεί ακόμα και οι διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες από τους χώρους όπου θα περνούσαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επιχείρησε να προκαλέσει με την είσοδό τους στη Βουλή επιτιθέμενος φραστικά σε έναν αστυνομικό που τον συνόδευε φωνάζοντάς του «μη με ακουμπάτε, μη με ακουμπάτε, είμαι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος στη Βουλή, μη με αγγίζει κανείς» την ώρα που οι χρυσαυγίτες εντός της Βουλής του φώναζαν ρυθμικά «άκου αρχηγέ και άκου το καλά ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά» ενώπιον των αστυνομικών της Βουλής. Ακούστηκε επίσης το σύνθημα «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Επρόκειτο για περίπου 30 υπαλλήλους του κόμματος στα γραφεία της Βουλής και συγγενείς που κατάφεραν να πάρουν άδειες εισόδου.

Πηγή: in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων