Έσπασε η απαγόρευση στη Θεσσαλονίκη: Ηχηρή απάντηση απέναντι στη σύναξη του Κασιδιάρη – Με ξύλο και χημικά η υποδοχή από τα ΜΑΤ
«Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Λαέ θυμήσου, το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αίμα ΕΑΜ, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣ» είναι το σύνθημα που αντήχησε δυνατά στο κέντρο της πόλης, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στις 3.30 το μεσημέρι σωματεία και φορείς στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να κινηθούν προς την οδό Εγνατία. Ωστόσο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν σχηματίσει φραγμό. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των διαδηλωτών να πραγματοποιήσουν την πορεία τους, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση εναντίον τους, με χημικά και ξύλο ενώ έκαναν επίσης δύο συλλήψεις.
Μάλιστα, δεν δίστασαν να χτυπήσουν στο κεφάλι έναν νεαρό.
Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απέκλεισαν μέρος των συγκεντρωμένων, ενώ για σήμερα βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση συναθροίσεων στη Θεσσαλονίκη, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, οι οποίες ζητούν να ακυρωθεί η εκδήλωση του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΤΕ Αστέρης Παναγιώτου τόνισε: «Η αστυνομία σήμερα προστατεύει τον καταδικασμένο εγκληματία φασίστα Κασιδιάρη την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου δίνουν βήμα στον ναζί εγκληματία».

Εκπρόσωποι συνδικάτων υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την απροκάλυπτη υπεράσπιση των ναζί ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σε μια μέρα που σηματοδοτεί την εισβολή των φασιστικών δυνάμεων στη χώρα μας, τα δεινά που ακολούθησαν για τον λαό μας την περίοδο της Κατοχής, όπως και την ηρωική πάλη με την οποία απάντησε.

Ο οργανωμένος λαός με το κίνημά του έσπασε στην πράξη το σχέδιο τρομοκρατίας της κυβέρνησης και των ΜΑΤ, τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι συνέχισαν την κινητοποίησή τους και μετά το όργιο αστυνομικής καταστολής, ο Δημήτρης Μπελόπουλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Νέος γύρος επεισοδίων υπήρξε, αργότερα στην οδό Ολύμπου κοντά στη Ρωμαϊκή αγορά όταν ομάδα διαδηλωτών που είχε αποχωρήσει από την αντιφασιστική συγκέντρωση, όπου συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, εκτόξευσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών.
Η αστυνομία απάντησε με χημικά και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης για να τους απωθήσουν και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά.
—











