Πολιτική Σχόλια

Αλήθεια κύριε Μητσοτάκη, τι θα κάνει η φον ντερ Λάιεν για την Ακρίβεια;

Σχόλιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για την επιστολή του πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να μειώσει τον ΦΠΑ και να σπάσει τα καρτέλ ενέργειας και σούπερ-μάρκετ, στέλνει  ανούσιες επιστολές στην φον ντερ Λάιεν!

Τα ΜΜΕ των γνωστών «εθνικών ευεργετών» αναρωτιούνται γιατί επιμένει η ακρίβεια στη χώρα μας, ιδιαίτερα στα τρόφιμα. Δεν γνωρίζουν μάλλον ούτε ότι έχουμε από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στην Ευρώπη, ούτε έχουν ακούσει κάτι για τα καρτέλ στα σούπερ-μάρκετ και τα καύσιμα, καρτέλ που διαφεντεύονται από τους ιδιοκτήτες των καναλιών….

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να κρύψει τα καρτέλ στην ενέργεια και στα σούπερ μάρκετ πίσω από πολέμους και μιλά για δήθεν εισαγόμενη ακρίβεια! Ενώ ξέρει ποιοι φταίνε, τους καλύπτει στέλνοντας επιστολές στην Φον Ντερ Λάιεν για τις πολυεθνικές. Τι θα κάνει δηλαδή η Φον Ντερ Λάιεν, θα απευθυνθεί αυτή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού; Μας κοροϊδεύει μες τα μούτρα μας ο υπάλληλος των καρτέλ.

Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει:

Καταρχάς, μείωση του ΦΠΑ – Άμεση μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ: σε 15%, 6% και 0%

Και φυσικά σπάσιμο τώρα των καρτέλ ενέργειας και σούπερ μάρκετ!

Μόνο με αυτά τα μέτρα θα πάρουμε ανάσα τα νοικοκυριά.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας