Εκδηλώσεις Ελλάδα Θέατρο Κόσμος Πολιτισμός

Διαδικτυακή εκδήλωση αλληλεγγύης στο Freedom Theatre της Παλαιστίνης / Τρίτη, 26 Μαρτίου

Διαδικτυακή εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διαβαστούν αποσπάσματα από τη θεατρική σύνθεση του παλαιστινιακού Freedom Theatre με τίτλο «Η Υπόσχεση της Επανάστασης», διοργανώνει σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Πρωτόπαππα, Κλέλια Ρένεση, Γιάννης Στάνκογλου και ο ράπερ 12ος Πίθηκος, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 20:00 έως τις 21:30 και μπορούν όλοι να την παρακολουθήσουν μέσω zoom πατώντας εδώ.

«Ας ακούσουμε τις φωνές των Παλαιστινίων καλλιτεχνών που διώκονται για τη συμβολή τους στον πολιτισμό. Ας τις πολλαπλασιάσουμε. Ας σταθούμε δυναμικά δίπλα τους», αναφέρουν οι διοργανωτές που ευχαριστούν θερμά τις καλλιτέχνιδες και τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή και συμμετέχουν εθελοντικά στην εκδήλωση.

Η θεατρική σύνθεση «Η Υπόσχεση της Επανάστασης» αποτελείται από μαρτυρίες Παλαιστινίων καλλιτεχνών, ηθοποιών, σκηνοθετών, συγγραφέων, μουσικών, κινηματογραφιστών, και δημιουργήθηκε από το The Freedom Theatre και τους ARTISTS ON THE FRONT LINE τον Νοέμβριο του 2023. Μπορείτε να βρείτε τα κείμενα μεταφρασμένα στα ελληνικά εδώ

Το Freedom Theatre από την ίδρυσή του αγωνίζεται για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού μέσω του πολιτισμού. 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) μετέχει στη διεθνή καμπάνια The Revolution’s Promise από τον Δεκέμβριο του 2023, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν για πολλοστή φορά στο Freedom Theatre στην Δυτική Όχθη της κατεχόμενης Παλαιστίνης, διέπραξαν βανδαλισμούς και συνέλαβαν στελέχη του. Το ΠΔΘΕ με ανοιχτή επιστολή συγκεντρώνει υπογραφές για την απελευθέρωση των κρατουμένων Παλαιστινίων καλλιτεχνών του Freedom Theatre. Για να υπογράψετε πατήστε εδώ.

banner-article

Ροη ειδήσεων