Βέροια Τοπικά

“Για την εκδήλωση της ΔΠΕ Ημαθίας προς τιμήν των αφυπηρετησάντων εκπαιδευτικών” / γράφει ο Γιώργος Μακαρατζής

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

Είμαι πολύ χαρούμενος που παραβρέθηκα μαζί σας σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στο χώρο «Ελιά» της Βέροιας, για να τιμηθούν οι εκπαιδευτικοί που αφυπηρέτησαν την τελευταία τριετία.

Η εκδήλωση αυτή προέκυψε από τη συνεργασία της Δ/νσης και των Συλλόγων Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, και χρειάζεται να καθιερωθεί θεσμικά για να τιμάται η σημαντική συμβολή των εκπαιδευτικών στη διαμόρφωση ενός καλύτερου δημόσιου σχολείου και μιας ποιοτικής δημοκρατικής εκπαίδευσης. Γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απλά επαγγελματίες. Είναι φωτοδότες, που φωτίζουν τον νου και τις ψυχές των μαθητών του. Είναι πλοηγοί, που τους οδηγούν στο δρόμο της γνώσης και της αυτογνωσίας. Είναι δημιουργοί, που σμιλεύουν χαρακτήρες και διαμορφώνουν το μέλλον.

Στην εκδήλωση αυτή αισθάνθηκα συγκίνηση και νοσταλγία, καθώς θυμήθηκα τα χρόνια που πέρασα μαζί σας, συνεργάστηκα και μοιράστηκα με πολλούς και πολλές από εσάς κοινούς αγώνες και κοινά ιδανικά για το καλό των μαθητών. Κάθε ένας και κάθε μια από εμάς με τη γνώση, το πάθος και την επιμονή του, έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στη διαμόρφωση του μέλλοντος της κοινωνίας μας, με αστείρευτη υπομονή και αμέριστη αφοσίωση και αγάπη.

Ο αντίκτυπος της προσφοράς μας εκτείνεται πολύ πέρα από τους τοίχους των σχολικών τάξεων.  καθώς η παιδεία που προσφέραμε συνέβαλε σημαντικά στη μόρφωση, επηρέασε θετικά τη ζωή πολλών μαθητών και συνέβαλε κατά πολύ στη βελτίωση της τοπικής κοινότητας. Ο αντίκτυπος αυτός αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για τους σημερινούς και μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, για τη βαθιά επιρροή που μπορούν να έχουν στη ζωή και τη μάθηση των μαθητών τους.

Έχοντας αφιερώσει περισσότερα από τριάντα χρόνια της ζωής μας στην τάξη, μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε σε χόμπι και ταξίδια, να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους μας ή ακόμα και να συμμετάσχουμε σε ποικίλες δραστηριότητες. Καθώς μπαίνουμε σε αυτήν τη νέα φάση της ζωής μας ως συνταξιούχοι, θα ήθελα να σας παροτρύνω να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας με την επόμενη γενιά εκπαιδευτικών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε, όπως η εθελοντική εργασία σε σχολεία, η παροχή μαθητείας σε νέους εκπαιδευτικούς ή ακόμα και η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την τοπική κοινότητα. Οι γνώσεις και η εμπειρία που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μας καριέρας μπορούν να ωφελήσουν πολλούς. Μην διστάσουμε να τα μοιραστούμε και να συνεχίσουμε να επηρεάζουμε θετικά τη ζωή των άλλων.

Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε εσάς και την οικογένειά σας, καθώς και επιτυχία σε οτιδήποτε κάνετε.  Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά την κυρία Ευθυμία Γώτη-Δούμα, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, για την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης και να την ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανε να επικοινωνήσω μαζί σας.

Δρ Γιώργος Μακαρατζής, συνταξιούχος εκπαιδευτικός,

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας

 Πηγή φωτογραφίας: flickr.com

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας