Ελλάδα

Ελληνο-αμερικανικά γυμνάσια στην Πιερία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας των δυνάμεων που συμμετείχαν στα γυμνάσια
Κοινές ασκήσεις εκπαίδευσης σε αντικείμενα ορεινού αγώνα και διαβίωσης σε χιονοσκεπείς περιοχές (Cold Weather Training and Tactics) ολοκλήρωσαν σήμερα ειδικές δυνάμεις Ελλάδας και ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και τη συμμετοχή της 26ης Μονάδας Αποστολών Πεζοναυτών (26th Marine Expeditionary Unit).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και στην βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών συμμετεχουσών Ενόπλων Δυνάμεων.

«H εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδας και Η.Π.Α. σε στρατιωτικό επίπεδο και τη διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» ανέφερε το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του.

banner-article

Ροη ειδήσεων