Άρθρα Κοινωνία

Γιατί έγινε ο Αιγύπτιος Άρης φονιάς και αυτόχειρας στα 76 του, χθες στη Γλυφάδα; / γράφει η Ηλιάνα Τεβουνά

Γιατί ένας άνθρωπος 76 ετών να πάρει όπλο, να πυροβολήσει θανάσιμα τους πρώην εργοδότες του και να βάλει τέλος στη ζωή του αντί να πάρει την σύνταξή του και να απολαύσει, όσο γίνεται, τη «δύση» της ζωής του στην πατρίδα;

Γιατί οι πρώην εργοδότες φέρεται πως έκαναν το «όνειρο» της σύνταξης συντρίμμια.  Όπως συνειδητοποίησε πρόσφατα ο δράστης του σημερινού τριπλού φονικού στη Γλυφάδα, 76χρονος Αιγύπτιος Αριστείδης Αντέλ αλ Μπουράι ή Άρης που δούλευε στην οικογένεια εφοπλιστών Καρνέση σχεδόν 30 χρόνια ως επιστάτης στα σπίτια των πλούσιων αφεντικών.

Ωστόσο, τα πρώην αφεντικά, αντί να σεβαστούν την πολυετή δουλειά, προσφορά και πίστη του υπαλλήλου τους, τον πρόδωσαν με τον πιο αισχρό τρόπο: τον κορόιδεψαν μην κολλώντας όλες αυτές τις δεκαετίες τον αριθμό ενσήμων που δικαιούνταν, τον απέλυσαν λίγο πριν το κατώφλι της σύνταξης, την οποία και δεν μπορούσε να πάρει (λόγω έλλειψης των ενσήμων που φέρεται πως του έκλεψαν!). Και όταν πήγε να ζητήσει εξηγήσεις και να απαιτήσει τα δικαιώματά του, τα πρώην αφεντικά τι έκαναν και του θόλωσαν το μυαλό; Τον «στόλισαν» με τους πιο ποταπούς χαρακτηρισμούς και τον έδιωξαν κακήν-κακώς από το σπιτάκι που του είχαν παραχωρήσει για να κάνει τον επιστάτη στην ακίνητη περιουσία τους!

Για να γίνεις στα 76 σου χρόνια, φονιάς και αυτόχειρας, σημαίνει πως σε έχουν αδικήσει με τον πιο οικτρό τρόπο. Πως σε έχει πνίξει το άδικο, πως σου θόλωσαν το μυαλό με τέτοιο τρόπο που σε «εξόπλισαν» σε με τον μοναδικό τρόπο που μπορεί να σκεφθεί ένας άνθρωπος βουτηγμένος στην απελπισία: την αυτοδικία.

Καταδικαστέα η αυτοδικία και η αυτοκτονία; Εννοείται!

Όμως άλλο τόσο καταδικαστέα είναι και η αδικία των αφεντικών που δεν φτάνει που ξεζουμίζουν μέχρι σταγόνας τους υπαλλήλους, αλλά τους αδικούν με κάθε τρόπο και μέσο, φέρνοντάς τους στην απελπισία. Και όχι όταν είναι 20 ή 30 ετών και μπορούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους! Αλλά όταν είναι 76 και ονειρεύονται να ζήσουν τα τελευταία χρόνια ήσυχα και ήρεμα στην μητέρα-πατρίδα…

Τι να λέμε τώρα!

Για να γίνεις φονιάς και αυτόχειρας στα 76 σου, σε έχουν αδικήσει με τον πιο άτιμο και βρώμικο τρόπο!

banner-article

Ροη ειδήσεων