Κόσμος

Γαλλία: Περισσότερες από 100 γάτες βρέθηκαν νεκρές σε «σπίτι του τρόμου»

Κάποιες βρέθηκαν μέσα στον καταψύκτη και άλλες θαμμένες στον κήπο

Μια ομάδα προστασίας ζώων, που ονομάζεται AEPA, δήλωσε ότι ανακάλυψε επίσης 38 γάτες —μεταξύ των οποίων 12 γατάκια και μια έγκυο— ζωντανές αλλά σε άθλια κατάσταση, με ορισμένες να παρουσιάζουν σημάδια τύφου, ο οποίος είναι εξαιρετικά μολυσματικός και μπορεί να αποβεί θανατηφόρος.

«Ζούσαν μέσα στη βρόμα σε αυτό το… σπίτι για αρκετά χρόνια, στερούμενες φροντίδας», δήλωσε η ομάδα.

Η οργάνωση έκανε λόγο για «σπίτι του τρόμου», αφού έκανε την ανακάλυψη την Τρίτη.

Ο γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας BFM μετέδωσε ότι άλλες 50 γάτες ανακαλύφθηκαν θαμμένες στον κήπο, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έναν 66χρονο άνδρα στη διεύθυνση πριν τον αφήσει ελεύθερο την Τετάρτη.

Το σπίτι είχε βρεθεί ξανά στο προσκήνιο

Το France 3 Cote d-Azur πρόσθεσε ότι ο άνδρας οδηγήθηκε επίσης για ψυχιατρική αξιολόγηση.

Η AEPA φέρεται να ερευνούσε την περιοχή από τον Δεκέμβριο του 2023, συλλέγοντας πληροφορίες μέχρι να θεωρήσει ότι είχε αρκετές πληροφορίες για να ενημερώσει την αστυνομία και να ερευνήσει τους χώρους.

Η ομάδα ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ήδη το σπίτι από προηγούμενα περιστατικά το 2019, όταν ανακτήθηκαν 58 γάτες, και το 2021.

«Ερευνήσαμε, παρατηρήσαμε έντονες οσμές, πολλά νιαουρίσματα, οπότε καλέσαμε την αστυνομία» δήλωσε. Ένας εθελοντής δήλωσε πως αρχικά βρήκαν 15 γάτες, όλες «σε κακή κατάσταση» και «ταλαιπωρημένες από διάφορες ασθένειες».

Ροη ειδήσεων