Αστυνομικό Δελτίο Ελλάδα

Σύλληψη γνωστού YouTuber για κακοποιήσεις ΑμεΑ: Χιλιάδες οι followers – Έτσι έβγαζε χρήματα

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η σύλληψη γνωστού YouTuber για τα βίντεο που αναρτούσε και στα οποία αποτυπωνόταν η κακοποίηση ατόμων με αναπηρία. Βιντεο που μετρούσαν εκατομμύρια views.

Πρόκειται για τον «Hayate» ή «Αρχηγό». Μέσω τον κοινωνικών δικτύων, και κυρίως του youtube και του tiktok, ο «Αρχηγός» κατηγορείται ότι μετέδιδε εικόνες στην οποίες κατά καιρούς καταγραφόταν η κακοποίηση ΑμεΑ και εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τους ακολούθους.

Η… επικερδής διαδικασία που ακολουθούσε κατά τις μεταδόσεις τους ήταν η εξής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο: Οι θεατές έθεταν διάφορες προκλήσεις πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο και ο 35χρονος ανάγκαζε άτομα που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα να πραγματοποιήσουν τις προκλήσεις αυτές.

Ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Κατηγορείται ότι για περισσότερο από ένα χρόνο προέβαινε σε κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

το μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβηκαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «εμπορία ανθρώπων», «σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων» και «απειλή», με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α «”Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” λόγω αναπηρίας».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρέθηκαν δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας. Ο 35χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα το πρωί σήμερα.

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων