Κουζίνα

Μηλόπιτα Νορμανδίας

Κλασικό, αφράτο νορμανδικό κέικ μήλου, με άρωμα βανίλιας, που περιέχει στη σύνθεσή του και ένα συστατικό έκπληξη.

Η σκόνη κάσταρντ στη ζύμη του κέικ, προσφέρει (ανάλογα με το χρόνο ψησίματος) ένα υπέροχα κρεμώδες εσωτερικό, με βελούδινη αίσθηση, που λιώνει στο στόμα. 

Υλικά για τη Συνταγή

6 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες με τη φλούδα τους (περίπου 15 φέτες το κάθε μήλο) κατά προτίμηση ποικιλία pink lady

Χυμό από 1 λεμόνι

4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

150 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή (βάλτε την κρυσταλλική για 2-3 πατήματα στο μούλτι)

180 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

50 γραμμάρια κρέμα κάσταρντ σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

125 ml σπορέλαιο

80 ml γάλα

3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1.Αρχικά προετοιμάστε (λαδοαλευρώστε ή λαδώστε και στρώστε με αντικολλητικό χαρτί) μια στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

2. Τεμαχίστε τα μήλα και μουλιάστε τα σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

3. Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι, την σκόνη κάσταρντ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μίγμα, σε 2-3 παρτίδες. Βάλτε το λάδι, το γάλα και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και όταν ανασηκώνετε τα χτυπητήρια να σχηματίζεται μια λωρίδα από τη ζύμη.

4. Βγάλτε το 1/3 από τις φέτες μήλων, στραγγίστε τα καλά και ανακατέψτε τα με τη ζύμη, ενσωματώνοντάς τα απαλά με μια λαστιχένια σπάτουλα. Αδειάστε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα.

5. Στη συνέχεια στραγγίστε και τις υπόλοιπες φέτες μήλων και στρώστε τις πάνω στη ζύμη με τη φλούδα τους προς τα πάνω, διακοσμώντας την επιφάνεια του κέικ.

6. Άν επιθυμείτε να παραμείνει το κέικ λίγο κρεμώδες στο κέντρο του, ψήστε το για 60 λεπτά, σε διαφορετική περίπτωση, αυξήστε το χρόνο στα 70 λεπτά για να ψηθεί καλά. Μόλις κρυώσει πασπαλίστε με αχνοζάχαρη και σερβίρετε με κρέμα βανίλιας κάσταρντ.

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο