Κοινωνία Πολιτική Συν & Πλην Σχόλια

Σε τι κόσμο ζούμε; Πού πάμε;

Όσο πάει το τοπίο σκοτεινιάζει. Το φως λιγοστεύει και κάποιες ακτίνες του, που πάνε να το διαπεράσουν, δεν είναι αρκετές.

Το τοπίο δεν είναι είναι έτσι μόνο στη χώρα μας. Παντού το ίδιο σκοτάδι. Εδώ, όμως, μας φαίνεται πιο πηχτό, γιατί το ζούμε καθημερινά.

Βέβαια, δεν θα κάναμε ατυχείς συγκρίσεις με όσα συμβαίνουν στη Γάζα, όπου ο θάνατος είναι μια αναπόφευκτη πραγματικότητα όχι μόνο για τους μεγάλους αλλά και για τα παιδιά, όπου η πείνα, το έσχατο σημείο εξευτελισμού, κρύβει κι αυτή το θάνατο, όταν από τον ουρανό ρίχνονται υποτίθεται κονσέρβες βοήθειας, που, όταν ανοίγονται, εκρήγνυνται στα χέρια των πεινασμένων και σπέρνουν το θάνατο.

Κι εδώ; Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας διώχνονται από τα σπίτια τους, γιατί τα funds δεν έχουν… συναισθήματα και σαρώνουν. Οι καταναλωτές είναι όλο και περισσότερο σε απόγνωση, καθώς  τα καλάθια των super market  γεμίζουν μόνο με τα  απολύτως απαραίτητα. Το βρεφικό γάλα και οι πάνες δεν πλησιάζονται. Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν αναμονές μηνών ή χρόνων για τους αδύναμους που περιμένουν να χειρουργηθούν.

Και η βία; Η κάθε μορφή βίας καλπάζει. Καλπάζει στην οικογένεια, καλπάζει στο δρόμο, καλπάζει, το πιο ανησυχητικό, στα σχολεία!

Και η τηλεόραση; Έχει καθημερινά τόσα θέματα με τα οποία τροφοδοτεί την άρρωστη περιέργεια των πιστών της…

Το πρωί, μέχρι το μεσημέρι, αστραφτερές κυρίες και αστραφτεροί κύριοι πληροφορούν τα πλήθη για τα προσωπικά “αστέρων” που δημιουργεί η ίδια. Ποιος χωρίζει, ποιος παντρεύεται, ποιος ερωτεύεται. Ποιος, τι, με ποιον ή ποιαν; Το ελάχιστο μεγεθύνεται και το μέγιστο ελαχιστοποιείται.

Και το βραδάκι τα εκκωφαντικά τηλεπαιχνίδια και προπαντός οι ειδήσεις, όπου ένα έγκλημα μπορεί να πιάσει, πρώτο πάντα, το 1/3 των ειδήσεων, αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα!

Ο γάμος των ομοφύλων, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον, σε λίγες μέρες θα λήξει ως θέμα  και θα πάψει να τροφοδοτεί τα Μέσα. Ε, όλο και κάτι άλλο θα τροφοδοτήσει την “αδηφάγο” περιέργεια των μόνιμων του καναπέ!

Αυτό, όμως, δεν είναι κόσμος, αυτό είναι σκοτεινός δρόμος χωρίς διέξοδο. Και παρόλο που λένε πως μετά το βαθύ σκοτάδι πάντα ξημερώνει, θα συμβεί; Θα ξημερώσει;

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας