Βέροια Ρεπορτάζ Σχόλια Τοπικά

Βέροια / Ο κόσμος αποχαιρετά στην Αγορά της πόλης τον παλιό και περιμένει τον καινούριο χρόνο ελπίζοντας!

Μεσημέρι, 31 Δεκεμβρίου. Το αδιαχώρητο και πάλι στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας και ιδιαίτερα στην Αγορά!

Ψωνίζουν όλοι; Όχι, βέβαια! Έμειναν κάποια πράγματα της τελευταίας στιγμής, ο κόσμος, όμως, θέλει κυρίως να ξεδώσει, όπως γίνεται κάθε χρονιά!

Μπορεί το 2023 να ήταν από κάθε πλευρά δύσκολο και ατομικά για τους πολλούς και συλλογικά για τη χώρα, με τα τόσα που την βρήκαν, όμως ο κόσμος αυτή τη μέρα θέλει να ξεχάσει και να ελπίσει!

Έτσι, πέρα από κείνους που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αγοράς, εκείνα που ήταν ασφυκτικά γεμάτα ήταν τα καφέ της. Άλλοι, με απλό καφέ ελληνικό ή  με τους μοντέρνους ή ξενόφερτους, έπιαναν τραπέζι με τους φίλους κι άλλοι έπαιρναν το μεζεδάκι τους  μέσα στην αισιόδοξη ατμόσφαιρα του ηλιόλουστου μεσημεριού.

Και μουσική; Φυσικά! Πολλή μουσική, στη διαπασών! Άλλοι να ‘χουν στα δυνατά ηχεία τους γλεντζέδικα “σκυλάδικα”, (όπως τα αποκαλούν οι περισσότεροι), κι άλλοι να ‘χουν χάλκινα, που προκαλούσαν τον κόσμο για χορό!

Εκείνο που δεν είδαμε και φέτος ήταν οι ψησταριές, που η τσίκνα τους ανέβαινε δοξαστικά πέρυσι στον αέρα… Με τέτοια ακρίβεια… Απόλυτα φυσικό!

Οι Βεροιώτες, λοιπόν, εξόρκισαν, όπως και οι άλλες ελληνικές πόλεις το κακό, το κακό που μας έφερε ο γηραιός πλέον χρόνος που αναχωρεί, και περιμένουν το 2024 με τη χαρά που θα περίμεναν ένα μικρό αθώο παιδί!

Καλή Πρωτοχρονιά!!!

………………….

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας