Αλεξάνδρεια Βέροια Πολιτισμός Τοπικά

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας στο Φεστιβάλ Παράδοσης της Αστερούπολης

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας με το τμήμα παραστάσεων συμμετείχε στο φεστιβάλ παράδοσης την προτελευταία ημέρα της 10ης “ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗΣ” στο Πλατύ Ημαθίας στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων που πλέον αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας θέλοντας να αναδείξει το μουσικοχορευτικό και ενδυματολογικό πλούτο των αστικών περιοχών των παράλιων της Ιωνίας παρουσίασε αντιπροσωπευτικούς χορούς και τραγούδια από τη Σμύρνη και την Πόλη με πολυπληθή ομάδα.

Συμμετείχαν επίσης το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άδεντρου “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”, το κρητικό τμήμα της Νέας Πολιτείας Ευόσμου και ο Σύλλογος Κλειδίου “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”.

Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί τον πρόεδρο της οργανωτική επιτροπής της Αστερούπολης κ. Κεκίδη Γεώργιο καθώς και όλα τα μέλη για την πρόσκληση σε αυτή τη γιορτή της παράδοσής. Ευχαριστεί επίσης το αδελφό σωματείο του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασσός” και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Γεωργιάδη Χρήστο για τη ζεστή φιλοξενία που επεφύλαξε στα μέλη των χορευτικών τμημάτων.

Βκοημένο Χρόνος 2024

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο