Θεάματα Θέατρο Πολιτισμός

ΚΘΒΕ Θέατρο μαζί και το 2024 • Παραστάσεις • ΚΘΒΕ Art Pass • Δράσεις • Προσκλήσεις

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ 2024
«ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΖΙ» στο ΚΘΒΕ και τις ημέρες των γιορτών με μία μεγάλη γκάμα έργων, σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που απευθύνεται και «αγκαλιάζει» όλους. Νέες μεγάλες παραγωγές, παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό και συνεχίζονται με επιτυχία, επιθεώρηση, ελληνικά και ξένα έργα από το σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο, μοναδικές επιλογές  για όλη την οικογένεια και για όλες τις ηλικίες.
Εορταστικό Πρόγραμμα Παραστάσεων
Παιδικές φωνές και γέλια
πλημμύρισε το Βασιλικό Θέατρο

στην Δράση – Βρεφικό Πρόγραμμα

ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!

Κάθε Σάββατο στις 12.00

Ένα σαλόνι και ένα δωμάτιο γεμάτα παιχνίδια… υποδέχτηκαν, στο Κάτω Φουαγιέ (-1) του Βασιλικού Θεάτρου, βρέφη από την ηλικία των 12 μηνών και παιδιά έως 3 ετών, μαζί με τους γονείς τους.

Η ατμόσφαιρα Χριστουγεννιάτικη και άκρως παρεΐστικη με τους μικρούς θεατές να ανταποκρίνονται στο ταξίδι φαντασίας που τους προκαλεί να ακολουθήσουν ο ήρωάς μας.

Η παράσταση – έκπληξη «Από το δωμάτιο στο σαλόνι», που απευθύνεται σε βρέφη από 12 μηνών έως παιδιά 3 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θέλουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική θεατρική εμπειρία, ξεκίνησε με επιτυχία και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Κάτω φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου.

Μετά την παράσταση ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι όπου οι μικροί θεατές συμμετέχουν με ενθουσιασμό.

Περισσότερα
«Πράγα»

Συζήτηση παρουσία του συγγραφέα Χαβιέρ δε Διός
αμέσως μετά την παράσταση στις 29/12

Οι μεγαλύτερες αλήθειες και οι προβληματισμοί που απασχολούν τις ανθρώπινες σχέσεις αποκαλύπτονται στην παράσταση του ΚΘΒΕ «Πράγα» του Javier de Dios που επέστρεψε για δεύτερη χρονιά στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Θέμη Θεοχάρογλου.

Η παράσταση, που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό της Θεσσαλονίκης την περσινή σεζόν, είναι μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά, το φως και τα σκοτάδια που μας συντροφεύουν. Δυνατή πλοκή και σημαντικοί προβληματισμοί που, όμως, αντιμετωπίζονται με χιούμορ και ελαφρότητα συνδυάζονται σε ένα τολμηρό έργο.

«Ελάχιστοι τολμούν να δουν, αν και πολλοί κοιτάζουν»

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου αμέσως μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του συγγραφέα του έργου «Πράγα» Χαβιέρ δε Διός και συνεργατών του από το πρώτο «ανέβασμα» στη Μαδρίτη.

Περισσότερα
FAKENEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!

Νέα Παραγωγή

Πρεμιέρα: Κυριακή 14/01, Βασιλικό Θέατρο

Η νέα ευφάνταστη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Fake Newsical. Παρ@μυθομπερδέματα!» έρχεται στο Βασιλικό Θέατρο, σε κείμενο Σταυρούλας Παγώνη & Στάθη Παχίδη και σε σκηνοθεσία Εύης Σαρμή.

Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων;;;
Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπάμε!!!

Αλήθεια ή ψέματα πως ο κακός Λύκος έχει γίνει Vegan;
Αλήθεια ή ψέματα ότι το Τέρας προσέλαβε imagemakers για να τον κάνουν… Πεντάμορφο;
Αλήθεια ή ψέματα πως ο Ηρακλής είχε και 13ο άθλο που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει;
Αλήθεια ή ψέματα πως η Σταχτοπούτα έβαλε βαμβάκι στο γοβάκι για να της εφαρμόζει τέλεια;
Αλήθεια ή ψέματα πως η Ωραία Κοιμωμένη φίλησε βάτραχο βατραχοτροφείου;
Αλήθεια ή ψέματα ότι οι Πρίγκιπες έχουν εξαφανιστεί από όλα τα παραμύθια;

Περισσότερα
Τώρα και προσεχώς
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Η παράσταση – φαινόμενο του Γιώργου Καπουτζίδη που χαρίζει απλόχερα γέλιο και αισιοδοξία.

* Κατάλληλη για άνω των 12 ετών

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

Το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, που αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης, για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σ’ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ

Η έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας.

* Κατάλληλη για άνω των 13 ετών.

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ

Ένα παιχνίδι του έρωτα με τον θάνατο, γεμάτο οικογενειακές συγκρούσεις, ανομολόγητα πάθη, απληστία και μανία για εξουσία.

* Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ

Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που χαρίζει άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στους θεατές.

ΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ

Ένα έργο αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου, με κεντρικό άξονα τη μυθοπλασία και πραγματικά γεγονότα της καριέρας του Έλληνα «Σαρλώ».

Εισιτήρια online
Δωροκάρτα ΚΘΒΕ – Art pass
Βάλε την τέχνη σε ένα δώρο! Χάρισε στους αγαπημένους σου μια δωροκάρτα για τη γιορτή, τα γενέθλια, την επέτειο, τα Χριστούγεννα, για κάθε λόγο και με κάθε αφορμή!

Κάντε δώρο την Art Pass του ΚΘΒΕ και δώστε τη δυνατότητα στους αγαπημένους σας να απολαύσουν τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ.
Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στις πέντε χειμερινές σκηνές του ΚΘΒΕ – Βασιλικό Θέατρο, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Φουαγιέ ΕΜΣ, Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός και Μικρό Θέατρο. Με κάθε art pass, παίρνετε δυο (2) εισιτήρια για οποιαδήποτε παραγωγή του ΚΘΒΕ (εξαιρούνται η παιδική και η βρεφική σκηνή), για οποιαδήποτε ημέρα και ώρα και για οποιαδήποτε θέση, στην τιμή των 30€. Η κάρτα ισχύει έως 31 Μαΐου 2024.

Αγοράστε την δωροκάρτα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε
η πρώτη Πολύχρωμη Κυριακή στο ΚΘΒΕ
Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη Πολύχρωμη Κυριακή στο ΚΘΒΕ της φετινής σαιζόν, με θέμα «Γέλιο και Επικαιρότητα».

Το κοινό της πόλης παρακολούθησε την κεντρική συζήτηση της ημέρας με καλεσμένους τον κ. Γιώργο Ανδρέου, την κ. Ζωή Βερβεροπούλου, τον κ. Αστέριο Πελτέκη, τον κ. Σάββα Πατσαλίδη και τον κ. Στάθη Παχίδη. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τη νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Βίρα τις άγκυρες», το θεατρικό είδος της Επιθεώρησης, το γέλιο στο θέατρο αλλά και την επικαιρότητα στο θέατρο. Αμέσως μετά ακολούθησε stand-up comedy από το Μαιευτήριο Comedy Club της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη συζήτηση με θέμα «Γελώντας με την επικαιρότητα». Την ίδια μέρα μαθητές ηλικίας 6 έως 12 ετών, συμμετείχαν σε εργαστήριο σκίτσου και πηλοπλαστικής.

Περισσότερα
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας