Άρθρα Πολιτική Τοπικά

“Ψήφος στο ΚΚΕ” / γράφει ο Τάκης Τσιουλάκος

Όλα τα αστικά κόμματα  στοιχίζονται ενάντια στους βιοπαλαιστές αγρότες και δεν είναι τυχαίο ότι όλα επί της ουσίας ψηφίζουν μαζί μέτρα ενάντια τους

Τάκης Τσιουλάκος*

Πριν μπει στο παραβάν να ρίξει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη ο βιοπαλαιστής αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ας σκεφτεί δύο πράγματα

Πρώτον: Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει το εισόδημα που χρειάζεται για να ζήσει την οικογένειά του και, μάλιστα, κινδυνεύει να πεταχτεί έξω από την παραγωγική δραστηριότητα.

Δεύτερον: Πώς με την ψήφο του θα μπορέσει να στείλει μήνυμα στους υπεύθυνους πως δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί μοιρολατρικά την προδιαγεγραμμένη πορεία προς την καταστροφή του. Δεν χρειάζεται να σκεφτεί πολύ για να καταλήξει στο συμπέρασμα για το ποιος ευθύνεται.

Από την πολύχρονη πείρα του έχει αντιληφθεί πως υπεύθυνη για την συνεχή μείωση του εισοδήματος του, που επιδρά δραματικά στη ζωή του, είναι η πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις στη χώρα μας.

Αυτή η πολιτική,σε συνδυασμό με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, ευθύνεται για:

-Τις πολύ υψηλές τιμές των αγροτικών μέσων και εφοδίων που επιβάλλουν οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια προκειμένου να εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη.

-Τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού για όλα τα προϊόντα που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, που στη συνέχεια μεταπωλούνται πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση.

-Την άρνηση του ΕΛΓΑ να αποζημιώνει κανονικά για τις καταστροφές στην παραγωγή του παρά το γεγονός ότι πληρώνει υψηλά ασφάλιστρα.

-Την αρπαχτή των τραπεζών που επιβάλλουν απαράδεκτους όρους δανεισμού στους παραγωγούς χρεώνοντας τους μέχρι το λαιμό και απειλώντας να κατασχέσουν τα χωράφια και τα σπίτια τους.

Όλα τα αστικά κόμματα στοιχίζονται ενάντια στους βιοπαλαιστές αγρότες και δεν είναι τυχαίο ότι όλα επί της ουσίας ψηφίζουν μαζί μέτρα ενάντια τους.

Για παράδειγμα, μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ:

-Ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο με το οποίο κόπηκε η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

-Προσυπέγραψαν την απόφαση ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία που τα αποτελέσματα της τα πληρώνουν ιδιαίτερα οι παραγωγοί φρούτων στο νομό μας και γενικότερα ο αγροτικός κόσμος, ο ελληνικός λαός.

-Αρνούνται το αγροτικό αίτημα για εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, προτάσσοντας τον μονόδρομο της ΚΑΠ της ΕΕ.

Και, βεβαίως, όλες οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισαν με την καταστολή των ροπαλοφόρων των ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Όχι μόνο στον τομέα της αγροτικής πολιτικής αλλά γενικότερα η πολιτική των αστικών κομμάτων καθορίζεται από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό μαζί:

-Ψήφισαν το ταμείο ανάκαμψης που είναι ένα νέο υπερμνημόνιο, μέσω του οποίου θα μπουκώνουν με χρήμα τους μεγαλοεπιχειρηματίες και πάλι θα το πληρώσει ο λαός.

-Προωθούν την “απελευθέρωση” της ενέργειας και την “πράσινη ανάπτυξη” που μετατρέπουν την ενέργεια σε πανάκριβο και απρόσιτο για τον λαό εμπόρευμα, εκτινάσσοντας στα ύψη τα κέρδη των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα.

-Διαμορφώνουν το θεσμικό Πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών για να κερδοσκοπούν ασύστολα οι τραπεζίτες και τα funds.
Μήνυμα στέλνει μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ.

Ψήφος στο ΚΚΕ γιατί:

-Είναι το κόμμα που στάθηκε παντού και πάντα στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων αναγνωρίζει στο πρόσωπο του αγρότη και του κτηνοτρόφου έναν αγωνιστή του μεροκάματου και της ζωής, που δίνει τη μάχη για την επιβίωση δουλεύοντας μέσα σε πολύ σκληρές συνθήκες εργασίας και ταυτόχρονα έναν παραγωγό που με τα προϊόντα που παράγει μπορεί να συμβάλλει στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας.

-Είναι το κόμμα που παλεύει μαζί με τον αγρότη στα μπλόκα και στις άλλες μορφές κινητοποιήσεων, και μέσα στη Βουλή για την ικανοποίηση της ζωτικής σημασίας αιτημάτων του, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τις αγροτικές διεκδικήσεις.

-Είναι το κόμμα που δηλώνει καθαρά και ξάστερα ότι δεν πρόκειται να δώσει στήριξη ή ανοχή σε οποιαδήποτε αντιαγροτική αντιλαϊκή κυβέρνηση. -Το ΚΚΕ εξηγεί ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις ερχόμενες εκλογές θα συνεχίσει την πολιτική ξεκληρίσματος των βιοπαλαιστών αγροτών.

-Είναι το κόμμα που μπορεί να οργανώσει τη λαϊκή αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική. Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί εντολή αγωνιστικής αντιπαράθεσης με τα μονοπώλια τις κυβερνήσεις και του κράτος τους. Είναι εντολή έντασης των προσπαθειών για δυνάμωμα των αγώνων ώστε να μπει φρένο στα χειρότερα που έρχονται και να ανοίξει ο δρόμος για τα καλύτερα που ελπίζει ο λαός. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές διεκδικήσεις με το σύνθημα μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής. Και όσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ στο λαό και στη Βουλή, τόσο πιο μεγάλη θα είναι οι αγώνες και τόσο πιο ισχυρές οι αντιστάσεις, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερες οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίζουν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

-Είναι το κόμμα που με το πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης που προβάλλει δίνει προοπτική ενός καλύτερου αύριο στην αγροτιά, όπως και σε όλο το λαό.

Ο *Τάκης Τσιουλάκος είναι Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” και υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στην Ημαθία.

banner-article

Ροη ειδήσεων