Συν & Πλην Σχόλια

Παράξενη Πρωτομαγιά – Τριαντάφυλλα στο ανθογυάλι

Πρώτη μέρα του Μάη σήμερα και τουλάχιστον στη Βέροια ο καιρός διέψευσε τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Βροχές έλεγε, ήλιο έχει, με κάποια μικρά ταξιδιάρικα σύννεφα να τον απειλούν.

Τα εδωδιμοπωλεία ξεπούλησαν από νωρίς χθες, αποτέλεσμα της διάθεσης του κόσμου να ξεφύγει από την πραγματικότητα και να ζήσει με τους δικούς του, συγγενείς και φίλους την Πρωτομαγιά.

Αγνοεί τα προβλήματα; Καθόλου. Ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει. Αλλά θέλει να ελπίζει. Και καλά κάνει. Γιατί χωρίς ελπίδα…

Εντωμεταξύ ο προεκλογικός αγώνα καλά κρατεί. Οι πολιτικοί οργώνουν πρωτεύουσα και επαρχία. Υπόσχονται, αγκαλιάζουν, φιλούν, χαμογελούν… Τρεις βδομάδες μείνανε. Τι περιμένουμε; Θα έρθουν καλύτερες μέρες;

Στην Πλατεία Δημαρχείου της πόλης ο κόσμος τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά. Συγκεντρώνονται, κατεβαίνουν σε πορεία. Όλοι μαζί. Κι αυτό είναι η δύναμή τους. Όταν συνειδητοποιείς ότι οι ίδιες αγωνίες σε ενώνουν, η ανεργία, η ακρίβεια, ο τρόμος μη χάσεις το μοναδικό σου σπίτι και βρεθείς στο δρόμο, τότε δεν μπορείς να μην αγωνιστείς γι’ αυτά που είναι απαραίτητα, για να νιώθεις άνθρωπος.

Σήμερα άλλοι είναι στις πορείες, άλλοι κάτω από τα δέντρα χαίρονται τη φύση που γιορτάζει, άλλοι πλέκουν στεφάνια, άλλοι στα νοσοκομεία προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν μια ακτίνα ήλιου που εισβάλλει πίσω από την κουρτίνα αισιόδοξα.

Για άλλους, που δεν μπορούν να βγούνε σήμερα, τριαντάφυλλα στο ανθογυάλι θυμίζουν πως η άνοιξη είναι ζωή και η ζωή θα έπρεπε να είναι μόνο άνοιξη.

Καλή Πρωτομαγιά!

far

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας