Εκδηλώσεις Ελλάδα Κοινωνία Πολιτική

Πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός / Ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ασυδοσίας των «επενδυτών» | Τετάρτη 8 Μαρτίου

Η απάντηση βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καμία συγγνώμη δεν μπορεί να γίνει δεκτή από όσους την εφαρμόζουν και την επιβάλλουν

Η άθλια κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης ενός αποτρόπαιου εγκλήματος δεν πέρασε. Η μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ, με την οποία επιχείρησαν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και όλων των προηγούμενων, πίσω από την «ατομική ευθύνη» του σταθμάρχη, προσέκρουσε στη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και παρά τις υπονομευτικές προσπάθειες πολλών δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, ένα κύμα κινητοποιήσεων λαού και νεολαίας έβαλε φρένο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Η νέα δήλωση Μητσοτάκη στην πραγματικότητα αποτελεί την κυνική ομολογία ενός εγκλήματος. «Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί», είπε. Αυτή την ξεκάθαρη αλήθεια, που υποκριτικά αναγνωρίζει στα λόγια ο Μητσοτάκης για να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή, είναι που καταγγέλλουν με επιστολές, εξώδικα, ανακοινώσεις και απεργίες τα σωματεία και οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια. Πρόκειται για τη μεγάλη αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν από την πρώτη στιγμή, πίσω από έναν σταθμάρχη.

Η με 5 μέρες καθυστέρηση πρωθυπουργική «ΣΥΓΓΝΩΜΗ», μάλιστα «…στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια», εκτός από την ομολογία για τις πολιτικές εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ, όπως και των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, είναι μια υποκριτική συγγνώμη που στοχεύει στην διαχείριση της ογκούμενης κοινωνικής οργής. Η συγγνώμη δεν έχει άλλο στόχο από το να βάλει στο κάδρο το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, εξωραΐζοντας τις δικές του ευθύνες. Τις ευθύνες του ίδιου του Μητσοτάκη, που το πρωί της 1ης Μάρτη σχεδίαζε επίσκεψη στο κέντρο τηλεδιοίκησης για να επαινέσει τους «επενδυτές» και την πολιτική της πλήρους παράδοσης της χώρας στα αδηφάγα συμφέροντα.

Η ευθύνη και για αυτό το έγκλημα βαραίνει αποκλειστικά τις πολιτικές δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόζοντας τις πολιτικές των υποδουλωτικών μνημονίων παρέδωσαν το δημόσιο πλούτο της χώρας και εδραίωσαν ένα ακραίο καθεστώς ασυδοσίας των «επενδυτών», με μοναδικό στόχο τη λεηλασία της χώρας προς όφελος της κερδοφορίας τους. Για αυτό το λόγο κυκλοφορούσαν και τρένα υψηλής ταχύτητας χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστοι όροι ελέγχου και ασφάλειας.

Η απάντηση βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καμία συγγνώμη δεν μπορεί να γίνει δεκτή από όσους την εφαρμόζουν και την επιβάλλουν. Το τριήμερο πένθος του Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά η επιχείρηση ανάσχεσης των λαϊκών εκδηλώσεων οργής. Τα κεριά και οι σιωπηρές διαμαρτυρίες των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ δεν αποτελούν τίποτε άλλο, παρά ομολογία της συνενοχής τους και προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Το Μ-Λ ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κάλεσε στο δρόμο του αγώνα. Ο μόνος τρόπος, ο μόνος δρόμος για να αποδώσουμε πραγματικά τιμή στους νεκρούς του εγκλήματος στα Τέμπη είναι ο δρόμος του αγώνα ενάντια στην πολιτική που το γέννησε.

Ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και των υποδουλωτικών μνημονίων

Ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ασυδοσίας των «επενδυτών»

Για ασφαλείς και φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες. Με μόνιμο προσωπικό και σταθερές σχέσεις εργασίας

Μετά τα μεγάλα παλλαϊκά συλλαλητήρια της Κυριακής συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8/3 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας