Ελλάδα Κοινωνία

Καρδίτσα: Η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου απέκλεισε την ελεύθερη πρόσβαση των μελών της μειοψηφίας στα γραφεία

Το κείμενο – καταγγελία που ακολουθεί μας στάλθηκε από δύο εκλεγμένα μέλη, με την Αγωνιστική Ενότητα, στο ΔΣ του  Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Καρδίτσας, που καταγγέλλουν ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου τούς απέκλεισε την ελεύθερη πρόσβαση στα γραφεία, αρνούμενη να τους δώσει κλειδιά. Θεωρούμε το γεγονός πρωτάκουστο και αντιδημοκρατικό και παραθέτουμε αυτούσια την εν λόγω καταγγελία, καθώς και τη θέση του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά για το εν λόγω θέμα.

far

Φωτογραφία από παλαιότερη συνέντευξη τύπου των μελών της Αγωνιστικής Ενότητας Καρδίτσας

———————-

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

Πρωτάκουστα κι όμως αληθινά αυτά που πράττουν τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου μετά την εκλογή τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Συγκεκριμένα:

  1. Την Τρίτη 1-11-2022 που έγινε συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα των μελών του ΔΣ αρνήθηκαν προκλητικά τη συγκρότηση του προεδρείου σε αντιπροσωπευτική βάση, αποκλείοντας την “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”. Το κοινό τους ψηφοδέλτιο (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) κατέλαβε όλες τις θέσεις του προεδρείου.
  2. Στη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου μας την Πέμπτη 3-12-2022 και στο θέμα “Λειτουργία του Συλλόγου” αποφάσισαν ετσιθελικά ως “ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ” κατά πλειοψηφία, αυταρχικά και χωρίς συζήτηση τον αποκλεισμό της παράταξής μας από το να έχει κλειδί από το γραφείο του συλλόγου. Πράγμα πρωτοφανές που μέχρι τώρα αποτελούσε θεσμοθετημένη πρακτική και μακρόχρονη παράδοση του συλλόγου και γεγονός που συντελούσε στην εύρυθμη λειτουργία του. Παραβλέποντας έτσι τη βούληση του 30% του εκλογικού σώματος που ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές την “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”.
  3. Στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη 14-12-2022 με νέα γραπτή αίτησή μας ζητήσαμε να μας απαντήσουν εγγράφως για το ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που δε μας παρέχουν την απρόσκοπτη δυνατότητα πρόσβασης στο γραφείο του συλλόγου δίνοντάς μας το κλειδί που μας αναλογεί; Κρύβουν κάτι στα γραφεία του συλλόγου που ανήκουν σε όλους μας και που δεν πρέπει να μάθει η παράταξή μας;

                Στη νέα απάντησή τους στις 20-12-2022 επαναλαμβάνουν ό,τι και στις 3-12-2-022.

                Μετά τα παραπάνω καταγγέλλουμε την όλως αντιδημοκρατική τους στάση απέναντί μας και τους ζητάμε να απαντήσουν στο ερώτημα για το ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που δεν μας παρέχουν την απρόσκοπτη δυνατότητα πρόσβασης στο γραφείο του συλλόγου μας.           

Τα εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

        Τσιώνος Σεραφείμ

        Ηλίας Μπόρλας

——————————————–

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΤΗΛ.: 210 4112221, 6944202973                                                                       

Email:  syndypp@gmail.com

 Site: syndypp.blogspot.com   

       Ημερ:   2-2- 2023                      

                           ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Θέμα:  Σχετικά με το Δελτίο Τύπου της Αγωνιστικής Ενότητας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Καρδίτσας.

Στο συγκεκριμένο δελτίο διαβάσαμε ότι  με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Καρδίτσα δεν χορηγούνται κλειδιά στα 2 μέλη της μειοψηφίας, για την απρόσκοπτη πρόσβαση τους στα Γραφεία του συλλόγου.

Η απόφαση αυτή είναι προδήλως αντιδημοκρατική, αλλά και αντικαταστατική. Βασική αρχή όλων των δημοκρατικών καταστατικών, για τα οποία δόθηκαν αγώνες, είναι  ότι στη λειτουργία και στη διοίκηση των συλλόγων όλα τα μέλη είναι ισότιμα. Τη μόνη εξαίρεση που προβλέπουν τα καταστατικά,  είναι η φύλαξη του αρχείου και της σφραγίδας του συλλόγου από τον  Γ. Γραμματέα. 

Η δημοκρατική λειτουργία ενός συλλόγου κρίνεται, κυρίως, από το αν η πλειοψηφία  δεν παρεμποδίζει  και σέβεται την ισοτιμία της μειοψηφίας.

Τέλος τα γραφεία των συλλόγων δεν είναι ιδιοκτησία καμιάς πλειοψηφίας.

                                   ΓΙΑ  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   Σάββας Σάββα                                       Μαρία Ταναΐνη

banner-article

Ροη ειδήσεων